înapoi

Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia

Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia se numără printre cele mai însemnate așezăminte monahale ale județului Ialomița.

Poartă hramul „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil”, fiind cel mai vechi locaș din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și ctitorie a postelnicului Ianache Caragea.

Datează din prima jumătate a secolului al XVII-lea și a fost construită în perioada domnitorului Alexandu lliaș, care a oferit locul moșiei domnești pentru a se ridica biserica. Acesta a fost închinată Athos-ului și la scurt timp suferă din cauza unui atac din partea turcilor (de care nu va scăpa nici pe viitor). Ulterior urcă pe tron Matei Basarab, al doilea ctitor, datorită căruia a fost consolidată și în 1634 sfințită de patriarhul Chiril al Constantinopolului.

Afectată de cutremurul din 1838, va fi reconstruită și rectitorită. Sub regimul comunist este desființată și transformată în biserică de mir. După ce ia ființă Episcopia, mănăstirea este reînființată, readusă obștea de călugări și devine catedrală episcopală.

Repictată între 1995-1997, arhitectura bisericii îmbină stilul bizantin tradițional cu cel neoclasic, prezentând și influențe neo-gotice.

Așadar, pregătește-te să-i faci o vizită!

Adaugi "Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Ialomița?
Reviews
 • Un lăcaș de cult! Istorie adevărată.
 • o manastire care linisteste sufletul si umple inima...bine ingrijita ...
 • Doamne ajutăne amin
 • Construită în 1612, reconstruită în 1634, această mănăstire este una dintre cele mai importante din Câmpia Bărăganului.
 • Un adevarat monument cultural cu traditie datând din sec. XIX. Recomand vizitarea acestui locas sfant in zilele de duminica unde puteti asista la slujba. Un adevarat sanctuar spiritual.p
1h

Timp mediu de vizitare

*60

Program:

 • Duminică 08:00 - 20:00
 • Luni 08:00 - 20:00
 • Marți 08:00 - 20:00
 • Miercuri 08:00 - 20:00
 • Joi 08:00 - 20:00
 • Vineri 08:00 - 20:00
 • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

str. Aleea Mănăstirii nr. 1, mun. Slobozia, jud. Ialomița

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.