înapoi

Muzeul Agriculturii din Slobozia

Muzeul Agriculturii din Slobozia este unic în România și a fost deschis publicului larg în primăvara anului 1996.

Din cadrul acestuia fac parte: clădirea în care se află sediul muzeului, un teren de peste 3000 de metri pătrați și un parc dendrologic.

Acesta prezintă istoria agriculturii românești și deține monumente istorice și tot felul de piese și exponate care se intersectează cu acest domeniu. Biserica de lemn „Poiana” din secolul al XVIII-lea, morile, casele gospodărești, Ferma Model de la Perieți, mașinile agricole sau uneltele specifice agriculturii sunt câteva dintre cele ce se pot vedea și admira în cadrul acestui muzeu.

De asemenea, este și gazda a numeroase evenimente, precum „Sărbătoarea Caloienilor”, „Casa Pâinii” sau cele din perioada pascală ori a Crăciunului.

E un loc unde poți înțelege mai bine acest univers care-l descrie cel mai bine pe românul de odinioară și unde poți vedea cu ce se descurcau când lucrau pământul sau cum găteau.

Așadar, fă și tu o incursiune în lumea agriculturii românești, vizitând acest muzeu!

Adaugi "Muzeul Agriculturii din Slobozia" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Ialomița?
Reviews
 • Plecând de la complexul omului trăit într-un oraș mai mare și mai ofertant din punct de vedere cultural am rămas plăcut surprins de frumusețea acestui muzeu. Piese valoroase expuse în stare de conservare foarte bună, amenajarea muzeului atractivă, personalul calificat și foarte amabil.
 • E un muzeu unicat în Europa și merita efortul să-l vizitați!
 • Merita vizitat.ghidul este un om deosebit,pune pasiune in tot ce face pt muzeu,f. Pregatit,din pacate autoritățile locale nu au implicare.
 • Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia reprezintă o plăcută incursiune în lumea pe care, astăzi, puțin o mai cunoaștem sau puțini ne-o mai amintim așa cum trebuie, cu detalii și cu trăiri. Deși poate părea, pentru mulți, o chestiune mai puțin interesantă, comparativ cu alte atracții din lumea muzeală, Muzeul Național al Agriculturii are ceva unic, are spiritul frumos al îndeletnicirii de bază al oricărui popor. Este un loc în care merită să-ți petreci câteva ore, dar mai ales trebuie să te interesezi când sunt organizate ateliere tematice.
 • Interesant. Nu sunt foarte multe lucruri de văzut, dar merită vizitat, mai ales că taxele de vizitare sunt modice.
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

 • Duminică 08:00 - 16:00
 • Luni Închis
 • Marți 09:00 - 17:00
 • Miercuri 09:00 - 17:00
 • Joi 09:00 - 17:00
 • Vineri 09:00 - 17:00
 • Sâmbătă 08:00 - 16:00

Adresă și contact:

bd. Matei Basarab nr. 10, mun. Slobozia, jud. Ialomița

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.