Muzeul Judeţean Ialomiţa a fost deschis oficial în 1974, însă activitatea sa a început cu trei ani mai devreme când se înființa secția de etnografie. Cu aceasta a și început povestea muzeului, care-și are sediul în reședința județului Ialomița, Slobozia.
Cu ajutorul muncii dedicate și a oamenilor buni pe care i-a avut în preajmă, colecțiile au înflorit, iar patrimoniul instituției a ajuns ca în prezent să dețină în jur de 25.000 de exponate.
În cadrul muzeului se regăsesc cinci secții: Arheologie, Numismatică, Etnografie, Artă și Istorie.
Are o activitate bogată, fiind organizate periodic expoziții temporare, conferințe, seri muzeale, lansări de carte și alte evenimente, la unele fiind inclus în mod activ și publicul. Pe cuprinsul județului muzeul mai are în administrație patru secții din patru comune: Maia, Giurgeni, Bordușani și Cosâmbești.
Prin urmare, e un prilej potrivit să cunoști mai bine tainele din Câmpia Bărăganului, lucru pe care-l poți facilita prin vizitarea Muzeului Județean!
Timp mediu de vizitare
*45
Program:
Program de activitate săptămânal: Luni-Joi: 08-16.30 Vineri: 08-14
Adresă și contact:
bd. Matei Basarab nr. 30, mun. Slobozia, jud. Ialomița
Email:
mjialomita@yahoo.comWebsite:
http://mjialomita.roContactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.