înapoi

Biblioteca ”Gheorghe Asachi” Iași

Biblioteca „Gheorghe Asachi” din Iași este găzduită de Universitatea Tehnică și în anul 2015 a fost inclusă în top 25 cele mai frumoase biblioteci renumite din lume din 162 de competitoare.

Aceasta a fost construită în anul 1860 în stilul eclectic specific vremii, după planurile arhitectului elvețian Loius Blanc, având la dispoziție schițele lui Petru Poni. Inițiativa i-a aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar în cadrul ei se regăsesc o multitudine de simboluri și elemente arhitecturale, reprezentate într-un mod armonios.

În prezent deține în jur de un milion de cărți care sunt puse la dispoziția cititorilor, adunate cu străduință de-a lungul timpului. 

Așadar, este o destinație căreia merită să-i treci pragul și să o incluzi în planul tău de călătorie!

Adaugi "Biblioteca ”Gheorghe Asachi” Iași" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 125 atracții turistice din Iași?
Reviews
 • Am calatorit cu familia 800 km special pentru acest obiectiv arhitectural dintr-o lista a cladirilor din Iasi ca sa constat ca in weekend este inchis !!! Nicaieri in lume nu se intampla ca cea mai frumoasa biblioteca de pe pamant sa fie inchisa in zilele in care de fapt ai timp sa vizitezi. Iata ca la noi se poate. Ca la noi, la nimeni!
 • Biblioteca Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi se află în Palatul Universitar de la Copou a cărei construcţie s-a finalizat la 1897. Se află la etajul I şi din 1955 este inclusă în patrimoniul naţional. Arhitectura este în stil eclectic, ca un amestec de baroc şi rococo viu colorat, iar tavanul este decorat cu vopsea de efect stucco veneziano. Deşi nu se mai păstrează la ora actuală, se ştie că iniţial pereţii laterali erau pictaţi cu imagini ale unor biserici şi mănăstiri, iar în fundal era pictat Sfinxul şi piramidele egiptene, picturi realizate de pictori români precum Mureşan, Alpar şi Voinescu.
 • Merita vizitata .
 • LOC FRUMOS ȘI UN UNIVERS FASCINANT ÎN CARE DOMINĂ MIROSUL CĂRȚILOR....
 • Sunt in fața celei mai frumoase biblioteci din lume... Din păcate personalul este in concediu așa că nu pot să o văd. Am venit la Iași ca să vizitez si această locație. Degeaba... Mă duc să fac shopping, mallurile nu sunt închise, să mănânc, restaurante sunt gârlă și să beau, carciumi, cafenele la tot pasul.
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Închis
 • Luni 08:00 - 14:00
 • Marți 08:00 - 14:00
 • Miercuri 08:00 - 14:00
 • Joi 08:00 - 14:00
 • Vineri 08:00 - 14:00
 • Sâmbătă Închis

Adresă și contact:

bd. Carol I nr. 11, orașul Iași, jud. Iași

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.