înapoi

Parcul Copou din Iași

Parcul Copou este un alt punct de referință din Iași, care dăinuie de peste un secol și 8 decenii. Primele inițiative care aveau să-i creioneze direcția datează încă din secolul al XVIII-lea, din perioada domniei lui Matei Ghica. Astfel, de la „ulița aristocratică” a ajuns la unul dintre cele mai străbătute și emblematice spații verzi din oraș.

Se întinde pe 10 hectare și a fost proiectat ca loc pentru destindere și relaxare a clasei nobile ieșene din secolele XIX-XX. Un lucru mai puțin știut este faptul că oamenilor simpli le era rușine să apară în această zonă pentru a se feri de ironia și sarcasmul nobililor.

Părintele acestui loc este domnitorul Mihail Sturdza, beneficiind de lucrări de amenajare pe parcursul vremii.  

Teiul lui Eminescu, busturi ale personalităților, Obeliscul cu lei sau muzeul Mihai Eminescu sunt câteva dintre punctele de interes din parc. Pomii impunători, aleile generoase și băncile dese alcătuiesc un cadru perfect pentru plimbările sau diversele evenimente care se organizează aici.

Așadar, adaugă-l imediat în planul de călătorie și vino la o plimbare!

Adaugi "Parcul Copou din Iași" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 125 atracții turistice din Iași?
Reviews
  • Cred că este unul dintre cele mai frumoase parcuri din țara noastră care pe lângă veșnicul tei a lui Eminescu și multitudinea de flori , arbori și plante deosebit de frumoase are o impresionantă colecție de statui ale înaintașilor noștri, domnitori, compozitori,scriitori, pictori ,oameni de mare valoare care cu mare pricepere ne-au lăsat nouă moștenire creațiile lor să dăinuie peste veacuri. Parcul Copou este o oază de relaxare și liniște atât de necesar în vremurile noastre când grijile și stresul cotidian ne macină societatea, iar orașul Iași este unul cochet și modern, curat și primitor și cred eu că nu degeaba a fost capitala României; a meritat din plin acest lucru ! Felicitări edililor pentru ceea ce este azi Iașiul și ori de câte ori voi avea ocazia voi veni cu mare drag să-l vizitez !!
  • În spatele parcului este un ansamblu de clădiri care sunt într-o stare degradabilă,și mirosul este foarte urât care vine de la aceste clădiri care se cheamă (serele copou, sau ceva de genul) au și un WC afară care este exact în gardul parcului.... se vorbește de un proiect de modernizare a mai multor parcuri din Iași, nu este nevoie de un proiect pentru curățenie și o bună gospodărire a acestor obiective, care pot atrage turiști interesați de opera marelui poet Mihai Eminescu, muzeul din parc este închis, nu este promovat , aleile parcului sunt crăpat , și nu este gazon să poți să vii cu la un picnic cu familia.... Din punctul meu de vedere este foarte prost administrat ,nu este promovat ,și nici nu se vrea .... Sunt angajați de la primărie care udă florile chiar dacă au fost precipitații masive cu o zi înainte.... Nu poate cineva de la primărie să îi pună pe angajați să facă ceva ce trebuie cu adevarat făcut .... Nu este nevoie de proiecte pentru așa ceva ,o administrație locală competentă și care să fie în slujba cetățeanului !!!
  • Relaxant si revigorant, in acelasi timp. O gradina foarte bine ingrijita, racoroasa si incarcata de istorie. Bustul lui Eminescu si teiul, troneaza in mijloc. De vizitat in Iasi.
  • Un loc extrem de bun pentru copii mici în care poate fi vazut un copac foarte bătrân și mare în mijlocul parcului, iar în parc mai putem observa foarte mulți porumbeii.
  • Un parc cu adevarat model de curatenie felicitari pt personalul de intretinere toata stima pt doamna care spala bancile de pe alei
1h30min

Timp mediu de vizitare

*90

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.