înapoi

Mănăstirea Cernica

Mănăstirea Cernica este un așezământ monahal care este inclus în categoria monumentelor istorice ale județului Ilfov. Înconjurat de lacul cu același nume, locașul datează din zorii secolului al XVII-lea, când vornicul Cernica Știrbei iniția împreună cu soția sa, doamna Chiajna, primele lucrări de zidire a unui schit de călugări. În mijlocul ostrovului biserica avea să întâmpine vicisitudinile vremii și ale istoriei. Astfel că, între 1751-1781, din cauza ciumei, așezământul este părăsit. Ulterior este reconstruită și reînființată obștea monahală de Starețul Gheorghe. Apoi, în timpul starețului Calinic (1820-1850), care avea să fie numit episcop de Râmnicu Vâlcea, cunoaște o perioadă supremă de înflorire. Locașul reabilitat în formă de cetate și împrejmuit cu zid, trapeza și biblioteca sunt inițiate de el. Din cadrul mănăstirii mai fac parte două biserici: Sfântul Nicolae și Sfântul Lazăr, ostroavele purtând numele locașului pe care-l adăpostesc. În plus, muzeul, cele două case memoriale sau biblioteca îmbogățesc ansamblul mănăstirii. Mai are parte de restaurări în secolul al XX-lea și poartă hramurile  „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Sfântul Ierarh Calinic” (fostul stareț).

 

Așadar, adaugă și tu în plan acest obiectiv!

Adaugi "Mănăstirea Cernica" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Ilfov?
Reviews
  • Am fost sa ne plimbam azi, eu, nevasta si cel mic. Nevasta a facut si 2-3 bilete, e mai bisericoasa de fel si a vrut sa le lase la manastire. I le-a dat unui 'cleric' din interior care a inceput sa o ia la intrebari, peste picior, de genu' "cine-s oamenii astia de pe hartia asta" sau "ce sa facem cu ei?". Dupa lamuriri, a luat un pix si a notat pe fiecare din cele 3 bilete "7 lei", pentru ca nevasta a inmanat biletele impreuna cu 20 de lei, presupun ca sa isi aminteasca de cat trebuie sa se roage pentru fiecare bilet,nu? Frumos...BOR power! Ne rugam de cat da enoriasu'. Multumim, nu mai venim, Dumnezeu nu mai e la Cernica.
  • Un loc minunat! Foarte placut! Biserica mare și foarte frumoasă îți da o stare bună, de liniște. In tot spațiul Manastirii e liniște, multă verdeață, copacii mari țin umbră.
  • O mănăstire foarte frumoasa, curată, întreținută, iar peisajul din jur e superb. RECOMAND!!!
  • Dumnezeu sa oierte pe scumpa noastra draga Stela Popescu imormantata la manastirea Cernica
  • Pentru locație as da și 10 stele,dar sa ajungi sa negociezi pentru un pomelnic,este chiar grav ,păcat .Chiar mi -am dorit sa ajung la aceasta manastire,dar am plecat cu un gust amar și cu o mie de păcate.Interlopi in sutana!!!
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

  • Duminică 08:00 - 20:00
  • Luni 08:00 - 20:00
  • Marți 08:00 - 20:00
  • Miercuri 08:00 - 20:00
  • Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

str. Mănăstirii Cernica nr. 16, orașul Pantelimon, jud. Ilfov

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.