înapoi

Mănăstirea Samurcășești

Mănăstirea Samurcășești poartă numele ctitorului ei, vornicul Constantin Samurcaș (ce avea origini grecești), fiind construită în 1808. Este cunoscută pentru faptul că naosul este împărțit în trei, ceea ce dă impresia că are trei altare. După ce a fost înălțat locașul, acesta l-a îmbogățit prin moaștele pe care le-a adus din Grecia. Un lucru mai puțin știut e că vornicul era prieten bun cu Tudor Vladimirescu, pe care de multe ori l-a adăpostit la mănăstire alături de pandurii lui. În 1847, nepotul său, Alexandru Samurcaș i-a oferit așezământului pământul din jur și vatra, inițiind și lucrările de reparație a bisericii. Este pictată de Gheorghe Tatttarescu în 1870, însă de-a lungul vremii trece prin multe provocări, mai ales ale naturii, ceea ce a necesitat reparații și reabilitări. Cea mai înseamnată a fost cea din anii '40, după un teribil cutremur care a lăsat-o aproape ruină. Generalul Tudor Ciurea a fost cel care a realizat reconstrucția bisericii, devenind al doilea ctitor, după ce în Primul Război Mondial  i-a promis Cuvioasei Parascheva acest lucru dacă-l va scăpa cu viață. Astfel, locașul ridicat în stil brâncovenesc, dar păstrând forma inițială a celor „trei altare” poartă hramul sfintei care l-a salvat pe general și al Sfântului Nicolae.

 

 

Așadar, nu o rata!

Adaugi "Mănăstirea Samurcășești" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Ilfov?
Reviews
 • Este un loc in care poti merge sa te regasesti, sa iti regasesti picatura spirituala pe care Dumnezeu ne-a sadit-o in fiecare din noi. Un loc unde timpul parca sta in loc.
 • Un loc unde sa te regasesti, o oaza de liniste in timpul saptamanii. Sunt norocoasa ca locuiesc atat de aproape de aceasta mănăstire
 • A fost destul de liber daca stai afara poți evita și inevitabilul covid
 • Merg des acolo și îmi place foarte mult cum canta măicuțele și sa îl ascult pe preot. Ma încarc de foarte multa liniște și pace interioara. Produsele sunt foarte bune.
 • Un loc aparte, îngrijit cu sfințenie.
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

 • Duminică 08:00 - 20:00
 • Luni 08:00 - 20:00
 • Marți 08:00 - 20:00
 • Miercuri 08:00 - 20:00
 • Joi 08:00 - 20:00
 • Vineri 08:00 - 20:00
 • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

str. Ana Ipătescu nr. 53, sat Ciorogârla, com. Ciorogârla, jud. Ilfov

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.