înapoi

Mănăstirea Snagov

Mănăstirea Snagov este un așezământ însemant, aflat în zona lacului cu același nume, pe o insulă. Datează din secolul al XV-lea, când Mircea cel Bătrân o consemna într-un hrisov. Spre finele secolului Vlad Țepeș poruncea ca în jurul locașului să se ridice un zid de apărare, să se construiască o închisoare, un pod și un tunel sub apă. În secolul următor este hotărâtă rezidirea bisericii de către domnitorul Neagoe Basarab. Însă lucrările locașului în stil bizantin sunt finalizate sub domnia lui Petru cel Tânăr. Mănăstirea a fost îndrăgită și de Antim Ivireanul, care avea să înființeze aici o tipografie și ulterior să devină stareț. În această perioadă (1694-1705) așezământul e cel mai înfloritor. În secolul al XIX-lea decade după secularizarea din 1864, fiind părăsită. Secolul XX se anunță cu repetate lucrări de restaurare și reparații, ultimele desfășurându-se în 1995. Are trei hramuri: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (21 nov.), Sf. Voievod Neagoe Basarab (26 sept.) și Sf. Ierarh Antim Ivireanul (27 sept.).

 

Așadar, vino și tu să vezi locul unde legenda se împletește cu adevărul despre mormântul lui Vlad Țepeș!

Adaugi "Mănăstirea Snagov " în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Ilfov?
Reviews
 • Nu poti calari...trebuie să aduci echipament de acasă. Mai trebuie si programare . Doream o plimbare de agrement....nu performanță
 • Frumos, interesant si recomand sa fie vazuta. Dar numai dupa ce se va face "curatenie" de personal. Nici un ghid, nici o indrumare !!
 • O oază de liniște totală la mică distanță de București. E o mănăstire mică dar foarte frumoasă. De asemenea, este foarte veche și trecerea timpului se vede cu ochiul liber pe pereții mânăstirii care nu a fost restaurată și e cu atât mai frumoasă și mai valoroasă. În interiorul ei, chiar în fața altarului se află piatra de mormânt a lui Vlad Țepeș. De asemenea, în interiorul mănăstirii sunt afișate detalii referitoare la istoria acestui loc. Mănăstirea se află chiar pe malul lacului Snagov și poți petrece câteva momente pe micuțul ponton amenajat (până descoperă călugărul care se ocupă de mănăstire că ești acolo și te invită să părăsești locul că "aici nu e parcul Herăstrău". Acesta a fost singurul aspect care ne-a stricat puțin starea de spirit: să fim monitorizați foarte atent și să ni se spună că dacă am venit la mănăstire trebuie să stăm în biserică și să ni se atragă atenția că ne putem plimba doar pe cărarea pietruită din jurul bisericii fără a depăși dungile albe....)
 • Toti vizitatorii au fost dati afara pe motiv ca e pauza de masa!!O atitudine foarte urata a preotului si a unei copile ce conducea vizitatorii pana la poarta pt a iesi!!
 • Foarte frumoasa bisericuță, foarte îngrijită, curata și plina de flori curtea, dar portretul ala al "Sfântului Cearșaf Alb" acolo, pe cel mai marea si cel mai nou scaun...mi-a șters orice sentiment de smerenie facandu-ma mai păcătoasă decât eram când am întrat în biserica
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

 • Duminică 07:30 - 21:30
 • Luni 07:30 - 21:30
 • Marți 07:30 - 21:30
 • Miercuri 07:30 - 21:30
 • Joi 07:30 - 21:30
 • Vineri 07:30 - 21:30
 • Sâmbătă 07:30 - 21:30

Adresă și contact:

str. Mânăstirea Vlad Ţepeş, sat Siliștea Snagovului. com. Gruiu, jud. Ilfov

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.