- 2 lei- copii, pensionari
Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia este unul dintre monumentele istorice însemante ale județului Ilfov. Acesta a fost înălțat la inițiativa domnitorului Constantin Brâncoveanu în perioada de tranziție dintre secolele XVII-XVIII. Acesta este reprezentativ pentru stilul arhitectural brâncovenesc și de-a lungul timpului a trebuit să treacă prin multe încercări. După ce domnitorul moare în 1714, palatul este tranformat de turci în han. În Primul Război Mondial suferă din cauza bombardamentelor și, ulterior, ajunge în posesia familiei Bibescu, care în anii '20 îl renovează. Devine destinație a cercurilor culturale ale vremii și se bucură de vizita unor mari persinalități ca: Regele Carol I, Regina Maria și Regele Ferdinand, Winston Churchill, Marcel Proust, Nicolae Iorga și mulți alții. Numele palatului vine de la văduva boierului Mogoș de la care a fost cumpărat domeniul. În cadrul acestuia se află, pe lângă palat (care e sediul Muzeului Tradiţiei Aulice), Cuhnia (vechea bucătăria brâncovenească), vila d’Elchingen (unde se țin conferințele), turnul porții, biserica „Sfântul Gheorghe”, plus capela, serele și biblioteca Marthei Bibescu.
Actualmente aici funcționează și un restaurant. Așadar, hai la palat!
Intrare cu plată
5 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*60
Program:
Programul de iarnă: Marți-Duminică: 09-17
Adresă și contact:
str. Valea Parcului nr. 1, sat Mogoșoaia, com. Mogoșoaia, jud. Ilfov
Website:
http://www.palatulmogosoaia.roContactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.