înapoi

Palatul și domeniul Știrbei

Palatul și domeniul Știrbei constituie una dintre cele mai atrăgătoare destinații ale județului Ilfov. Datează de la mijlocul secolului al XIX-lea, fiind construit la inițiativa domnitorului Barbu Dimitrie Știrbei. A fost realizat în formă de culă (un fel de turn) după planurile arhitectului Joseph Hartl, care a fost supravegheat de Michel Sanjouand, cel care a proiectat palatul cu același nume din București. În Primul Război Mondial servește ca locuință pentru Regina Maria și copiii ei. Ulterior clădirea este extinsă, iar în 1957 a fost naționalizat. După câteva lucrări de restaurare din următorii doi ani, aici se desfășoară activitatea unei părți din cadrul Institutului de Geriatrie „Ana Aslan”, fiind folosit ca depozit de vinuri și pe post de casă de oaspeți de către Nicu Ceaușescu. În 2006 a fost retrocedat, iar anul următor vândut unei firme private. Domeniul se întinde pe 30 de hectare unde se află un parc cu arbori seculari, un lac, un turn de apă și o capelă în stil neogotic, ale cărei scări în formă semicirculară din marmură de Carrara sunt reprezentative.

 

 

 

Destinație pentru filme, evenimente, care dispune și de un restaurant, te așteaptă oricând să-i treci pragul!

Adaugi "Palatul și domeniul Știrbei " în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Ilfov?
Reviews
  • Taxa este de 20 lei intrare in parc sau 50 lei care se transforma (intreaga suma) in vaucher la restaurantul/terasa care isi merita toti banii. In principiu te cam obliga se mananci de acesti bani insa nu regreti. Mananci si te plimbi cat poftesti. Asta ca sa stie la ce se asteapta cei ce vor merge acolo. Meniurile pregatite de Antonio Passarelli au fost absolut delicioase. Am intalnit locatii mult mai bine clasate unde am fost total dezamagit.
  • Nota 4/10. Ca sa intri in curtea paalatului, pe Dopmeniul Stirbey, sa vizitezi (doar curtea) te costa 20RON (aproximativ 3.56 Euro). Daca vrei sa ai acces si pe terasa, platesti 50RON si iti da o cafea / ceai. Marea jupuiala la drumul mare.
  • La ce conducere e acum mai mult de 1an nu rezistă 😱😩
  • Se pare ca proprietarilor li s-au redus veniturile asa ca au venit cu o idee: accesul se face doar achitand 50 lei taxa de intrare care se transforma in voucher pt folosit la restaurant ceea ce nu e un lucru neaparat rau dar implementarea lasa de dorit, din moment ce poti intra doar incepand cu ora 12, cand se deschide restaurantul. Noi am ajuns la 11.35, cu copiii dupa noi, si am fost refuzati desi am spus clar ca ne intereseaza plimbarea nu sa stam la bodega
  • Am ajuns in jurul orei 17. Intrarea 50 RON de persoana sub forma de voucher de folosit la terasa...dar noua nu ne era foame. Asa ca am făcut cale întoarsă. Dacă este introdusă această taxă ar fi trebuit să fie anunțată undeva. Deci vizitezi domeniul numai dacă iti este foame si sete...nu este normal. Sa introducă o taxă de vizitare mai mică pt cei care nu doresc să meargă și la restaurant/terasă.
1h

Timp mediu de vizitare

*60

Program:

  • Duminică 12:00 - 24:00
  • Luni 09:00 - 18:00
  • Marți 09:00 - 18:00
  • Miercuri 09:00 - 18:00
  • Joi 09:00 - 18:00
  • Vineri 12:00 - 24:00
  • Sâmbătă 12:00 - 24:00
*

Vineri-sâmbătă-duminică, între orele 12-24, biletul de 50 lei poate fi folosit ca voucher la restaurant.

Adresă și contact:

str. Știrbei Vodă nr. 36, Buftea, jud. Ilfov

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.