înapoi

Palatul Snagov

Palatul Snagov este o altă atracție a județului Ilfov, situat la malul lacului omonim. A fost construit în anii '30 după planurile arhitectei Henrieta Delavrancea-Gibory. Scopul ridicării acestuia a fost de a-i folosi prințului Nicolae, fratele mai mic al lui Carol al II-lea. Însă din cauza căsătoriei acestuia cu o femeie care nu avea sânge albastru, în 1937 prințul este dezmoștenit și exilat în Spania, unde stă până la sfârșitul vieții. În vremea războiului este folosit de mareșalul Antonescu și, ulterior, de Gheorghe Gheorghiu-Dej. Apoi, în anii '70 este reabilitat în totalitate și extins la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu și a servit ca reședință pentru întâlnirile politice sau pentru evenimente. Din planul inițial al palatului, proiectat de Henrieta, au fost păstrate numai câteva elemente. Interiorul prezintă o combinație dintre rafinamentul Casei Regale și stilul comunist. Un detaliu mai puțin știut e că aici a fost cazat și Michael Jackson, cu ocazia concertului său din 1992 la Bucureși. Aflat într-un pitoresc deosebit al zonei, cu pădurea și lacul în preajmă, palatul este un loc destinat evenimentelor, putând fi închiriat. E bine de știut că ai nevoie de autorizație ANPPS sau de rezervare pe site pentru a vizita palatul!

 

 

 

 

Așadar, merită să-l ai în planul tău de călătorie!

Adaugi "Palatul Snagov" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Ilfov?
Reviews
  • Am vizitat azi Palatul Snagov cu un simplu telefon inainte. Da, palatul este pazit si se intra pe baza de verificare a programarii (nume, numar de masina). Domnul Aurel Nicolae, directorul administrativ care ne-a si prezentat locatia, este deosebit de amabil, politicos si atent. Accesul in interior se face cu masca si se percepe taxa de intrare. Palatul e mai mult al familiei Ceausescu decat al Printului Nicolae pentru care a fost construit insa a fost o vizita placuta si educativa. Mi-a placut mult harta de perete din biroul Elenei Ceausescu si dormitorul albastru frantuzesc al lui Nicu. Anumite parti sunt inca in renovare insa asezarea si arhitectura cladirii sunt absolut deosebite. Drumul prin padure pana la palat este un vis. Recomand pentru o iesire din cotidian si din caldura Bucurestiului.
  • Palatul se poate vizita cu programare. Este fabulos! Merita vizitat!
  • Istorie vie! Un lăcaș plin de însemnătate . Fără aur sau povesti închpuite. O fărâmă de istorie a României
  • Nu inteleg reviewurile.E un loc fara acces public, deci complet inutil ca obiectiv turistic. Faci 30 de km ca sa dai de o poarta inchisa
  • Un loc plin de istorie.
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop
*

Se poate vizita doar pe exterior.

Adresă și contact:

sat Siliștea Snagovului, com. Gruiu, jud. Ilfov

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.