Tăurile şi turbăria de la Hoteni mai au și denumirea de „Tinoavele plutitoare de la Hoteni”. Cu o suprafață de 15 hectare, aria protejată a fost declarată rezervație naturală de interes local, aflându- se pe traseul marcat cu cruce roșie. Formată în urma alunecărilor de teren, zona seamănă ca relief cu cea din Delta Dunării, iar aici întâlnim cunoscutele tăuri (bălți sau ape stătătoare), care au o adâncime de vreo patru metri și turbăria (regiune mlăștinoasă). Turba de pe suprafața apelor este un alt element definitoriu, specific tăurilor. Aceasta este un strat de pământ plutitor, format din resturi vegetale și noroi. Nu este indicat să mergi pe turbărie pentru că terenul este instabil, fiind asemănător cu nisipurile mișcătoare. De asemenea, este recomandat să fii încălțat cu cizme de cauciuc pentru a nu te uda la picioare.
Vei putea admira peisaje naturale sălbatice, explora locuri noi și unice, și, de aceea merită să adaugi această destinație în planul tău de călătorie!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
sat Hoteni, com. Ocna Șugatag, jud. Maramureș
Teatrul de Nord din orașul Satu Mare începe să-și scrie povestea încă din anul revoluției române și europene, 1848.
Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea și se numără printre cele cinci săli cu cea mai bună acustică pentru concerte din țară.
Muzeul Județean Satu Mare a pornit de la primele colecții din cercul Kölcsey prin 1891, urmând ca în 1905 să se inaugureze muzeul municipal.
Pădurea cu pini Comja este o rezervație naturală de tip forestier, ce se întinde atât pe cuprinsul județului Satu Mare, cât și în cel vecin, Maramureș, respectiv orașul Seini și comuna Orașul Nou, satul Rașca.
Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit înfățișează pe viu prezența de aproape două milenii a poporului dac pe aceste meleaguri.
Băile Puturoasa sunt, pe lângă cele de la Tășnad, cam tot la fel de cunoscute.
Muzeul Satului Maramureșean se găsește în orașul Sighetu Marmației.
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș se află în Baia Mare.
Parcul Natural Munții Maramureșului e unul dintre cele mai cunoscute și vestite din țară, asta poate și pentru că e cel mai mare, măsurând o suprafață de circa 150.000 de hectare, pe cuprinsul a zece localități maramureșene.
Drumul verde sau Drumul moștenirii maramureșene propune o călătorie în ținutul lemnului și al apei din Maramureșul istoric.
Pârtiile de ski din Cavnic, situate de-a lungul râului cu același nume, chiar la poalele munților Gutâi, atrag în sezonul rece al fiecărui an numeroși turiști, care vin pentru a se bucura de zăpadă și pentru a practica sporturile specifice iernii.
Lacul Albastru, considerat monument al naturii și declarat arie protejată prin lege, se află pe teritoriul orașului Baia Sprie, pe Dealul Minei.