înapoi

Castelul Bethlen

Castelul Bethlen se află în topul clădirior arhitectonice gotice renumite din țară, care cuprinde și influențe renascentiste. Se poate spune că este un reprezentant de seamă al stilului renascentist transilvănean. Acesta se află în localitatea Criș, are două nivele și un turn rotund înalt, denumit Turnul Arcașilor. Datează din secolul al XV-lea când nobilul ungur, Mark Bethlen, hotărăște să-l construiască, castelul purtând astfel numele în onoarea lui. Atât forma clădirii fortificate, cât și toată incinta conturează un plan pătrat aproape perfect. A fost păstrat chiar și după ce a fost restaurat în anul 1990. Începând cu acest an s-au redeschis porțile castelului Bethlen și publicului larg spre a fi vizitat.

Include-l și tu în lista de obiective turistice pe care să le vizitezi!

 

Adaugi "Castelul Bethlen" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Mureș?
Reviews
  • Din pacate, castelul este in renovare cu ajutorul “donatiilor” vizitatorilor, donatii care sunt impuse ca suma de catre o stimabila doamna care nici nu stie limba romana.Incaperile nu sunt indicate, nici nu stii ce vizitezi pentru ca sunt doar cateva pancarde pe pereti scrise in limbi straine. Cand am cerut chitanta la plecare (dupa fix 3 minute - ca mai mult nu ai ce vedea) stimabila, deranjata de intrebarea mea, a scuipat inspre mine si prietenul meu! Jalnic!!!
  • Nu stiu cum de acest castel are o nota atat de mare. Cand am ajuns la el din afara parea ca e ceva chiar ok si care ar parea interesant, insa e cu totul invers.Am fost intampinati de o domnisoara care efectiv si-a turuit "discursul" - bla bla aici este nu stiu , ce acolo nu stiu ce puteti sa umblati pe oriunde , va costa 10 lei. Nimic de comentat pana aici, de aici insa , de cand am inceput sa exploram castelul. Efectiv nu aveti nimic de vazut in el , e totul in constructii sau renovari si sunt peste tot materiale de constructii si cabluri de electricitate. Nu va pierdeti timpul cu asa ceva nu merita nici macar gratis sa il vezi.
  • Castelul este o bataie de joc,camerele sunt complet goale,peretii in curs de tencuire,la intrare este o femeie(unguroaica)care abia de stie 2-3 cuvinte in romana,se percepe 10 lei intrare sub forma “unei donatii” pentru care nu se ofera bon,iar daca ceri,femeia incepe sa te injure,pozele ce le vedeti pe internet sunt total in necorcondanta cu realitatea,DE EVITAT!
  • Un castel perfect integrat in natura, cu o istorie zbuciumata ! Se pare ca actualii proprietari se preocupa de renovarea acestuia. Merita vazut !
  • Este in renovare. Totusi, foarte frumos si interesant!

Intrare cu plată

10 lei/persoană
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 10:00 - 17:00
  • Luni 10:00 - 17:00
  • Marți 10:00 - 17:00
  • Miercuri 10:00 - 17:00
  • Joi 10:00 - 17:00
  • Vineri 10:00 - 17:00
  • Sâmbătă 10:00 - 17:00

Adresă și contact:

DJ nr. 143, sat Criș, com. Daneș, jud. Mureș

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.