înapoi

Grădina Zoologică din Târgu-Mureş

Grădina Zoologică din Târgu-Mureş este situată pe platoul Cornești, la aproape 200 de metri deasupra orașului și a luat ființă în 1960. Aceasta măsoară 40 de hectare, are circa 500 de necuvântătoare din peste 100 de specii. Lângă este „Pădurea mare” (cu stejari și carpeni), care e propice pentru animalele grădinii. Așa că, te poți aștepta să observi atât animale comune sau specifice țării noastre (cum ar fi: ursul, lupul, mistrețul, cerbul, căprioara, etc. ), dar și exotice (precum: leul, elefantul, crocodilul, maimuța, râsul, etc.), alături de diverse păsări și reptile. La deschidere grădina avea numai 10 animale, însă prin efort continuu a ajuns la statutul din prezent. Adică reamenajată și modernizată cu diverse pavilioane și semirezervații pentru a crește confortul viețuitoarelor ei. Este un punct de atracție important nu doar pentru localnici, cât și pentru toți turiștii care vizitează orașul.

Deci, propune-ți și tu să mergi la Grădina Zoologică din Târgu- Mureș!

Adaugi "Grădina Zoologică din Târgu-Mureş" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Mureș?
Reviews
 • Oribil. Totul pare OK până am ajuns la casa cu maimuțe, la vreo 200 de metri de intrare. Toaleta era cea mai mizerabilă pe care am văzut-o, cele de pe autostradă sau cele 'ecologice' arată mai bine, nu părea curățată de mai mult de o lună, animalele arătau triste și obosite, majoritatea țarcurilor nu aveau etichete ca sa vezi la ce animal ar trebui să te uiți, că altfel nu le-ai găsi deloc. Multe zone erau goale, iar în celelalte se aflau doar unul sau doua exemplare stând trist și depresiv într-un colț. Mizerie totală, mâncarea pare să fie de la vizitatori, că bănuiesc că nici nu le hrănesc prea des. O experiență depresitoare, deloc relaxantă, care dezvăluie toată nepăsarea și ignoranța din România. Totul la prețul exorbitant de 20 de lei pentru adulți.
 • Foarte multe animale, dar din păcate, condițiile/curățenia cam lasă de dorit. Foarte multă lume/aglomerație, în special în această perioadă (maxim 15% din vizitatori purtau masca de protecție, deși afișele cu "purtatul măștii OBLIGATORIU" erau foarte des/clar scrise). Nu era nimeni din personalul grădinii zoologice care să se asigure ca acest lucru se și întâmpla. Una peste alta, o experiență plăcută
 • Ador! Am fost acum 4 ani și am revenit și astăzi cu familia. Este excelent pentru copii, dar și pentru adulți. Animalele sunt îngrijite și au suficient loc (cu excepția maimuțelor de la intrare, dar bănuiesc că se va face ceva în privința asta în curând). Parcarea e ish, pare mereu plină, dar asta e de bine, pentru că sunt suficienți vizitatori. Zona e superbă, să tot stai. Merită să conduci ore pentru a vizita grădina! 🥰
 • Poate doar 20% din oameni purtau măștile de protecție, lipsesc panourile cu informații despre animale, acvarii foarte murdare de abia vezi peștii. Nu am văzut nici o schimbare in bine de la ultima vizită din 2018.
 • Animale întreținute într-un spatiu decent. Ar fi frumos sa se ofere un pliant cu harta grădinii așa încât cei ce au doar puțin timp de petrecut aici sa poată merge țintit la animalele pe.care vor sa le vadă. Ne-a plăcut să vedem elefanți, girafa, zebra și multe alte animale.

Intrare cu plată

20 lei/persoană
2h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

fără plată

* Parcare fără plată în fața grădinii zoologice.

Program:

 • Duminică 09:00 - 18:00
 • Luni 09:00 - 18:00
 • Marți 09:00 - 18:00
 • Miercuri 09:00 - 18:00
 • Joi 09:00 - 18:00
 • Vineri 09:00 - 18:00
 • Sâmbătă 09:00 - 18:00
* Program de iarnă L-D - 09:00 - 17:00

Adresă și contact:

str. Verii nr. 57, orașul Târgu Mureș, jud. Mureș

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.