Pădurea Mociar este, probabil, cea mai veche pădure din țara noastră. Dăinuie de aproximativ șapte secole și, la prima vedere, seamănă cu Pădurea Hoia-Baciu, însă aceasta e mai bătrână și mai sălbatică. Cel puțin așa este întipărită în mintea oamenilor care au fost aici sau a localnicilor. Se întinde pe circa 50 de hectare și în anul 2000 a fost declarată arie protejată. Pădurea este situată la poalele Munților Gurghiu și punctul forte al ei îl reprezintă stejarii seculari, alături de alți copaci de pe vremea străbunicilor. În același timp aici se află și diverse specii exotice de pe continentul american, asiatic sau cel australian. Deși este o zonă relativ mlăștinoasă, chiar înfiorătoare pentru unii (circulând multe legende și povești de groază despre pădure), totuși rămâne un loc aparte.
De aceea, merită și tu să mergi și să o incluzi în planul tău!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
DJ nr. 153C, sat Solovăstru, com. Solovăstru, jud. Mureș
Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.