înapoi

Palatul Comitatului Sighișoara

Palatul Comitatului este cunoscut astăzi ca sediu unde se află Primăria Sighișoarei. Este o clădire impozantă, reprezentativă pentru stilul renascentist și al bunului gust arhitectural. Se află în topul celor mai frumoase construcții ale orașului Sighișoara, fiind un loc plin de istorie, artă și cultură. În prezent este ultilizată de administrația locală, unde mergi pentru diverse servicii publice de stat. Așa că, poate fi admirat numai din exterior. Însă acest lucru nu înseamnă că nu merită vizitat și păstrat ca amintire într-o fotografie sau un selfie. 

De aceea, îți recomand să îl treci în lista ta și în planul tău de călătorie!

Adaugi "Palatul Comitatului Sighișoara" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Mureș?
Reviews
  • Pe locul unde se află Sighişoara azi în trecut era cetatea dacică Sandava. Oraşul Sighişoara a fost întemeiat de colonişti germani, Cefixime care au fost aduşi de către regele Ungariei din acea perioadă. La început cetatea era alcătuită din 14 turnuri şi 4 bastioane, acum mai există doar 9 turnuri şi 3 basioane. Fiecare Breaslă a meşteşugarilor din Sighişoara avea câte un turn în care îşi puteau desfăşura meseria. Principalul obiectiv turistic al oraşului Sighişoara este cetatea medievală aflată pe un deal din centrul oraşului Sighișoara, dar sunt multe alte obiective cu o semnificaţie la fel de importantă. În cadrul oraşului se mai pot vizita Biserica Ortodoxă, Biserica din deal (care datează din anul 1300), Vechiul Cimitir Evanghelic, Turnul cu ceas şi multe alte obiective ce pot fi descoperite cu uşurinţă la o primă vedere a oraşului. Recomand cu mare drag.
  • Privelistea pe care o ofera este impresionanta. Din fata primariei poti vedea tot orasul. Clădirea primăriei se încadrează in peisajul medieval deși este mult mai recentă.
  • Una dintre cele mai frumoase clădiri de primărie din țară.Curățenia exemplară din fața primăriei, ca de fapt din tot orașul Sighișoara, denotă că atât primarul cât și cei care se ocupă de întreținerea curățeniei, sunt oameni gospodari.Mi-au plăcut foarte mult spațiile cu floricele din fața primăriei, care au farmecul lor în peisaj, precum am fost tare fermecat și de minunatul panoramic cu o parte a orașului, care ți se deschide ochiului exact din fața primăriei.Iar prima clădire care îți atrage privirea atunci când te afli în fața primăriei, este Biserica Ortodoxă, o clădire impozantă, care se ridică la nivelul de frumusețe generală a orașului. Felicitări pentru minunatul oraș, tuturor celor care îl conduc și care îl întrețin, dar și celor care veghează ca totul să fie ok!
  • Este o cladire moderna, aparent nu se incadreaza asa de bine in peisaj. Insa arata ok mai ales de la departare. In plus, pe laterala sa exista un club la subsol, numit Club B, cu preturile cele mai decente din zona la bauturi. Mancare nu am observat in meniu, dar cred ca se poate intreba. Ceaiurile si vinul fiert sunt foarte bune.
  • Un oras frumos cu arhitectura deosebita.
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

Piața Muzeului nr. 7, mun. Sighișoara, jud. Mureș

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.