- 6 lei - expoziție de arme medievale
- 4 lei - camera de tortură
- 24 lei/grup - toate cele 3 expoziții cu gratuite pentru însoțitor
- Gratis pentru persoanele cu dizabilități
Turnul cu Ceas este o altă destinație de top din cetatea Sighișoarei. Se numără printre cele nouă turnuri ale cetății, acesta fiind cel mai reprezentativ și impunător. Realizat în secolul al XIV-lea cu scop de apărare a intrării principale în oraș, acesta măsoară 64 de metri înălțime. De-a lungul timpului edificiul a servit mai multor întrebuințări. De la depozit de armament, la trezorerie, arhivă sau, în final, muzeu de istorie, cum e și acum. Aici poți vedea evoluția meșteșugarilor și a breslelor care erau pe vremuri, ce obiceiuri și datini aveau aceștia și, bineînțeles, priveliștea care se poate admira de sus. Turnul a devenit în timp un adevărat simbol al orașului, iar primul ceas a fost pus în anul 1648, fiind unul restaurat de către Johann Kirtschel. Orologiul de acum e din 1906, elvețian, iar vechile figurine ce simbolizau zilele săptămânii au fost refăcute și ele.
Vino și tu la turnul cu ceas!
Intrare cu plată
15 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
str. Turnului, mun. Sighișoara, jud. Mureș
Email:
info@muzeusighisoara.comWebsite:
https://www.muzeusighisoara.ro/Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.