înapoi

Biserica Domnească din Buşteni

Biserica Domnească din Buşteni poartă hramul „Nașterea Maicii Domnului” (8 septembrie) și este una dintre cunoscutele ctitorii ale Regelui Carol I și ale Reginei Elisabeta.

Construirea locașului s-a desfășurat între anii 1887-1889, iar la sfințirea acestuia au fost prezente și Altețele Regale.

Unul dintre scopurile ridicării acesteia era pentru veșnica pomenire a unicei lor fiice, Principesa Maria, care se stinsese la numai patru ani din cauza scarlatinei.

Planul bisericii a fost proiectat de către arhitectul român Ion N. Socolescu, iar lucrările au fost realizate de către meșterii italieni.

Un lucru mai puțin știut e că la zidirea ei s-a folosit piatră din Muntele Caraiman.

Catapeteasma din lemn realizată la Viena, mobilerul din stejar masiv, pictura și icoanele originale o fac să fie o adevărată perlă arhitecturală și religioasă a Bușteniului.

Deși de-a lungul timpului a avut parte de greutăți și suferințe, în anul 2010 intră într-un proces de restaurare și reabilitare, recăpătând frumusețea de odinioară.

 

Așadar, vino și tu la Bușteni să vezi Biserica Domnească!

Adaugi "Biserica Domnească din Buşteni" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Prahova?
Reviews
  • Ctitorii bisericii au fost regele Carol I si regina Elisabeta . Biserica a fost construita in anul 1889 spre vesnica lor pomenire si a fiicei lor Maria . A fost sfintita la 8 septembrie 1889 .
  • Biserica ortodoxa din Busteni, este o perla arhitecturala. Inca din secolul lXX ea mangaie sufletele localnicilor. Este o biserica nu prea mare, cu peretii din piatra, asezata intr-un loc feeric, strajuita de crucea de pe Caraiman.
  • O locație deosebită. Nu am văzut turiști străini chiar dacă Bușteni e plin tot timpul. Recomand, este ușor de găsit în inima stațiunii Bușteni. Ctitori regele Carol I și regina Elisabeta în 1889 Biserica Domnească.
  • In centrul localitatii Busteni, regele Carol I si regina Elisabeta au construit in anul 1889, o mica biserica purtand hramul Nasterii Maicii Domnului. Daca treceti prin zona nu ratati o vizita la aceasta Biserica Domneasca. Ideal ar fi sa se aprinda lumina in interior pentru a putea admira frumoasele tablouri ale ctitorilor bisericii, mobilierul din lemn masiv, picturile si catapeteasma bisericii, sculptata in lemn aurit cu icoane originale, ce poarta amprenta pictorului Gheorghe Tatarascu.
  • Liniste,curte superba,biserica frumoasa
30min

Timp mediu de vizitare

*30

Program:

  • Duminică 08:00 - 20:00
  • Luni 08:00 - 20:00
  • Marți 08:00 - 20:00
  • Miercuri 08:00 - 20:00
  • Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

bd. Libertății nr. 95, orașul Bușteni, jud. Prahova

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.