- 4 lei- grupuri
- 50 lei- taxa foto
Muzeul memorial „Nicolae Grigorescu” (1838-1907) din Câmpina este subordonat Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.
Datorită faptului că aceasta a fost adăpost vestitului pictor, unde și-a trăit ultimii săi ani din viață (1904-1907), în 1957 s-a hotărât ca locul să devină muzeu în cinstea memoriei artistului.
Casa datează din zorii secolului al XX-lea, unde Nicoale Grigorescu și-a desfășurat activiatea în ultima sa etapă, aici având ultimul său atelier. Planul clădirii a fost proiectat de el însuși, în stilul locuințelor zonei.
Pe parcursul Primului Război Mondial aici este găzduit Cartierul General German și ulterior suferă din cauza unui incendiu. După ce s-a salvat ce s-a putut, fiul pictorului, Gheorghe Grigorescu, alături de primăria orașului, inițiază rezidirea acesteia în anii 1950. Astfel, după șapte ani deja se inaugura și pășeau primii turiști să o viziteze.
Interiorul valorifică și redă cât mai limpede personalitatea pictorului, deținând diverse obiecte care i-au aparținut.
Așadar, vino și tu să te bucuri de universul grigorescian de la Câmpina!
Intrare cu plată
8 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
bd. Carol I nr. 108, mun. Câmpina, jud. Prahova
Email:
office@artmuseum.roWebsite:
http://grigorescu.artmuseum.ro/Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.