înapoi

Castelul Cantacuzino din Bușteni

Castelul Cantacuzino din stațiunea Bușteni îmbogățește lista clădirilor nobiliare din județul Prahova.

A fost ridicat în anul 1911 din dorința prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (1832-1913), care a fost un renumit om politic și prim-ministru. Era supranumit „Nababul” datorită imensei averi pe care o deținea și a proprietăților. Pe lângă acest castel, el a ordonat construirea Palatului Cantacuzino de pe Calea Victoriei din București, respectiv a celui din Florești („Micul Trianon”). În perioada comunistă castelul și palatul din Florești au fost transformate în sanatorii TBC, iar coincidența face că prințul murise din cauza pneumoniei.

Planul clădirii a fost proiectat de arhitectul român Grigore Cerchez, arhitectura fiind realizată în stil neoromânesc. La construirea acesteia s-a folosit piatră și cărămidă, aflându-se într-o zonă pitorească, având în apropiere un parc și pădurea care se întinde pe 970 de hectare.

Este prezentă în cadrul monumentelor istorice ale județului și se bucură de un interior valoros. Vitraliile, mozaicurile, picturile, ceramica, blazoanele familiei și alte detalii decorative contribuie la conturarea unui ambient romantic.

Pe lângă priveliștea asupra stațiunii, de aici se poate zări Vârful și Crucea Caraiman.

 

Aici funcționează și un restaurant, așa că, trece acest obiectiv imediat și în planul tău!

Adaugi "Castelul Cantacuzino din Bușteni" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Prahova?
Reviews
  • Nu este restaurat și reabilitat. La etaj este o așa zisă expoziție de artă, plină de kitch-uri, artefacte pretins populare lucrate după imaginația autorului nu după tradiția și mitologia românească, decupaje înrămate(!?!)! Tânărul ghid s-a străduit să explice semnificațiile simbolurilor masonice și blazonul familiei Cantacuzino, susținând o lecție autentică de istorie. Dar prestația ghidului, oricât de bună, nu poate salva un castel distrus și jefuit, în mare parte, de comuniști, pentru vizitarea căruia plătești bilet mai scump ca la Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa, sau ca la Castelul Peleș.
  • privelistea este superba. turul castelului este foarte scurt, include doar parterul pentru vizita (daca nu alegeti si galeria de arta). servirea restaurantului din cadrul castelului este foarte precara, desi sunt destui ospatari la un volum mic de clienti ( erau ocupate cam 30% din mesele puse la dispozitie) ospatarii erau complet dezorganizati si dupa mult timp serveau noii clienti (noi dupa 20 min de asteptat am renuntat). preturile exagerate la restaurant ( de ex un capuccino - 16 lei)😅😅😅. costul vizitei interior - exterior = 30 lei.....per total merge pt o vizita si cam atat...
  • Castelul este foarte frumos ca arhitectuea dar din pacate, este complet gol. Desi stiam ca a fost devalizat de comunisti, ma asteptam sa-l vad mobilat cu replici facute pe baza imaginilor. A fost o experienta neplacuta in acest sens pt ca am vizitat 3 camere+2 saloane complet goale. Am admirat doar parchetul, mozaicul, tavanul si cateva fotografii pe pereti. Ghidul a fost destul de incisiv si plictisit. Curtea si gradinile, de nota 10! Restaurantul, jalnic si cu preturi de 5 stele
  • Un crâmpei de istorie, cultură și politică a sfârșitul de secol XIX și începutul secolului XX. Grandoare, stil, bun gust, tradiție și oameni mari ai vremurilor. Pășești cu respect și admirație. Este foarte bine conservat și pus în valoare. Merită vizitat, recomand cu mare drag! 😊
  • Castelul e superb taxa de intrare 40 lei este acceptabila daca nimeresti cu un ghid foarte bune care povesteste absolut tot. Un mic tip, nu prea merita sa iei bilet cu galerie, adica 30+10 lei. Totusi aici platesti un pret si ai ghid, in comparatie cu Peles unde platesti 80 lei, 60lei turul castelului( parter + etaj) + parcare.!

Intrare cu plată

40 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

*60

Program:

  • Duminică 10:00 - 18:00
  • Luni 10:00 - 18:00
  • Marți 10:00 - 18:00
  • Miercuri 10:00 - 18:00
  • Joi 10:00 - 18:00
  • Vineri 10:00 - 18:00
  • Sâmbătă 10:00 - 19:00

Adresă și contact:

str. Zamorei nr. 1, orașul Bușteni, jud. Prahova

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.