- 15 lei- pensionari (vizitare parter)
- 7.5 lei- elevi, studenți (vizitare parter)
- 60 lei- adulți (vizitare parter+etaj)
- 30 lei- pensionari (vizitare parter+etaj)
- 15 lei- elevi, studenți (vizitare parter+etaj)
- 35 lei- taxa foto
- 60 lei- taxa video
Castelul Peleș se află printre cele mai vizitate, cunoscute și însemnate obiective atât din Sinaia, cât și din țară.
În toamna anului 2018 sărbătorea 135 de ani de la inaugurare, fiind înălțat cu mult efort la inițiativa Regelui Carol I cu scopul de a servi ca reședință de vară pentru familia regală.
A fost proiectat de arhitecții Johannes Schultz și Karel Liman în stilul renascentist german și decorat de renumiți decoratori vienezi. De aceea, în cele peste 160 de odăi întâlnim diverse stiluri specifice secolului al XIX-lea și începutului secolului al XX-lea, atât din spațiul european, cât și din cel oriental.
La prima inaugurare din 1883 era prima clădire din Europa care avea centrală termică și sistem de iluminat electric.
Edificiul istoric a fost inclus la categoria muzeelor naționale la scurt timp după moartea Regelui Carol I.
Între 1975-1990 a trecut printr-un proces de restaurare, iar în prezent e una dintre cele mai iubite și îndrăgite destinații de pe plaiul românesc.
Deține un valoros patrimoniu și tezaur artistic și trebuie vizitat fără discuție!
Intrare cu plată
30 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*180
Program:
Programul de iarnă (17 sept.–13 mai) Luni-Marți: Închis Miercuri: 11– 16.15 Joi-Duminică: 09.15 – 16.15
Adresă și contact:
str. Peleșului nr. 2, orașul Sinaia, jud. Prahova
Email:
peles.ro@gmail.comWebsite:
http://peles.ro/Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.