înapoi

Salina Slănic Prahova

Salina Slănic Prahova datează de peste trei secole, fiind unul dintre obiectivele cunoscute ale județului.

Povestea acesteia începe în secolul al XVII-lea când spătarul Mihail Cantacuzino cumpără o moșie în zonă cu scopul deschideriii unei mine. Ulterior încep exploatările în două părți: la Baia Verde și la Baia Baciului, iar în 1713 sunt donate alături de moșie Mănăstirii Colțea din București.

Domnitorul Barbu Știrbei a fost cel care a propus modernizarea minelor în secolul al XIX-lea. Acest lucru a dus la deschiderea din anul 1867 a minelor „Ocna din Deal” și „Carol I”. În 1912 ia ființă mina „Mihai I” și apoi mina „Unirea”, a cărei exploatare a durat între anii 1943-1970. Noua mină „Victoria” a fost exploatată până în 1992, când lucrările s-au mutat în sud-estul Slănicului.

Aerosolii sunt recomandați pentru cei cu afecțiuni respiratorii, iar temperatura este constantă pe parcursul anului, fiind în jur de 12 grade Celsius.

 

 

 

Salina dispune și de o zonă de agrement, așa că, pune-o în plan și hai s-o vizitezi!

Adaugi "Salina Slănic Prahova" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Prahova?
Reviews
  • Am intrat cu teamă după ce am citit recenziile despre autobuze ce emana gaze de eșapament și te intoxici, nu mai poți respira înainte să ajungi la 200 m sub pământ. Ce rost sa mai intri pentru aerul din salina care are atâtea beneficii daca riști să te găsești pe drum? Am intrat totuși. Nu este adevarat!! In autobuz cât și în microbuz este aer condiționat. Nu sunt gaze, toți poarta măști de protecție. Salina merita văzută. Nu este modernizată mult dar nici nu trebuie. Poți merge sa stai pe o banca o ora pentru a respira aerul indicat in multe afecțiuni.
  • In mod normal as fi oferit mai multe stele,dar acum, in al treilea an consecutiv in care vin cu copii ,gemeni la tratament sunt foarte dezamagita. Incepand cu preturile marite nejustificat atat la abonamentele de intrare in salina( 150 lei/6 zile adulti) cat si la parcare( 8 lei indiferent de cat stai,o ora sau toata ziua ) personalul salinei destul de neprietenos,asta ca sa folosesc un cuvant decent,distantarea sociala in microbuze lipseste cu desavarsire,soferii de microbuze foarte deranjati de faptul ca trebuie sa vina sa te ajute sa bagi carucioarele,in cazul meu 2,in porbagaj,mizeria de nedescris din toaletele din salina...si lista minusurilor poate continua. Sigurul plus al salinei este aerul pentru care ii dau 5* . Chiar daca e foarte greu sa ii fac sa reziste in interiorul salinei,3-4 ore ,copiilor mei chiar le priesc aerosolii din salina. Pentru tratament recomand,dar pentru o simpla vizitare nu e nimic de vazut in salina. Pacat!!! Dar cum speranta moare ultima,la anul poate o sa vedem ceva schimbari
  • Un loc cu adevarat minunat, dar ii lipseste un pic de modernizare! Pretul este de 33 lei pt adult, dupa ce ai platit parcarea de 8lei/zi (daca ai venit cu masina personala) iar accesul se face cu un minibus relativ nou si dureaza cam 15 min.(asta daca nu e coada). In interior sunt 13 grade Celsius, deci e nevoie sa te imbraci adecvat. Iti poti aduce un sac de dormit sau ceva paturi pt a trage un pui de somn in paturile amenajate( vechi, rupte, nu foarte curate, fara intimitate, macar o perdeluta acolo de ar fi pus) pe principiul primul venit, primul servit. Va sfatuiesc sa va aduceti si ceva de mancare(au un chiosc cu ceva snacksuri si cateva tonomate de cafea) dar cam atat. Toalete sunt, dar ....nu foarte curatele( ca in majoritatea locurilor turistice/publice din Romania). Sunt terenuri de fotbal, tenis, cosuri de baschet, ping pong, biliard, ce se pot inchiria, plus locuri de joaca pt copii ( momentan inchise din cauza pandemiei) . Din pacate lipsesc multe lucruri, gen panouri informative despre Salina, despre geologia locului, istoria, etc... dar merita mers, vizitat, dormit si respirat aerul pur din salina. Sper sa se mai investesca in modernizarea acestui loc minunat.
  • DEZOLANT!!! Vă mai aduceți aminte de SLĂNIC (PH) de pe vremea comuniștilor?!? Acum este ce se vede: praf,mizerie, parcul central neangrijit, agenți locali cu uniforme ponosite si limbaj asisderi.Dar am văzut multe benere cu candidați la funcția de primar.Votati pentru unul dintre ei? Peste 4 ani, Slănicul va fi la fel! Nu puneți pariu pentru că veți pierde! Un prahovean căruia îi PASĂ!
  • Locație excelentă pentru tratament. Dacă mergeți doar să o vizitați, veți fi puțin dezamăgiți, deoarece și-a pierdut din excelența de altădată. Nu mai sunt posibile toate activitățile de odinioară, însă, pe timpul orelor petrecute la tratament, puteți, de exemplu, să lucrați pe laptop, pentru că există internet wifi sau să citiți sau să faceți sport.

Intrare cu plată

22 lei/persoană
3h

Timp mediu de vizitare

*180

Program:

  • Duminică 09:00 - 16:30
  • Luni Închis
  • Marți Închis
  • Miercuri 08:00 - 15:30
  • Joi 08:00 - 15:30
  • Vineri 08:00 - 15:30
  • Sâmbătă 09:00 - 16:30
*

Program: Luni-Marţi: închis Miercuri-Vineri:  » 08:00 primul transport în subteran » 14:30 ultimul transport în subteran » 15:30 ultimul transport din subteran Sâmbătă-Duminică:  » 09:00 primul transport în subteran » 15:30 ultimul transport în subteran » 16:30 ultimul transport din subteran *Transportul turiștilor în/ din Salina Slănic Prahova se face cu microbuze.

Adresă și contact:

str. Crizantemelor, orașul Slănic, jud. Prahova

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.