- 20 lei/adult - intrare weekend
- 8 lei/copil - intrare în cursul săptămânii
- 10 lei/copil - intrare weekend
Băile Boghiș se află în comuna cu același nume. Stațiunea a devenit cunoscută după ce au fost descoperite apele minerale. Acest lucru se petrecea prin anul 1971 când avea loc primul foraj. Apa are 41,6 de grade Celsius, aici fiind singura stațiune din tot județul Sălaj, ce avea caracter terapeutic. Pe lângă apa minerală se mai adăugau și bioclimatul sedativ sau nămolul terapeutic de turbă. Datorită faptului că Elena Udrea (om politic și fost ministru al turismului și al dezvoltării regionale) a cumpărat Băile Boghiș și a investit în această zonă, în iulie 2016 a avut loc inaugurarea noii înfățișări de după reabilitare, care îi invită pe toți turiștii la o bălăceală zdravănă de vară. Aici îți poți trata diverse afecțiuni ale aparatului locomotor, reumatism, sistem nervos periferic sau pur și simplu să te bălăcești în apele minerale. Toate acestea, bineînțeles că vara.
Având în vedere că această stațiune e cea mai cunoscută în rândul sălăjenilor, îți propun să o incluzi în planificarea călătoriei tale!
Intrare cu plată
15 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Parcare:
fără plată
Program:
Adresă și contact:
DJ nr. 191D 5, sat Boghiș, com. Boghiș, jud. Sălaj
Email:
office@baileboghis.roWebsite:
https://boghisbai.roContactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.