- 2 lei - pensionari
- 1 leu - copii sau grupuri organizate de elevi ori studenți
- 200 lei/oră - fotografie și filmare
Castrul roman Porolissum este unul dintre cele mai renumite situri arheologice din România, datorită mărimii și modului de păstrare. A fost construit de către romani ca centru militar de graniță, cu rol de apărare a trecerii principale dintre Carpați și Dacia Porolissensis. De-a lungul timpului, acesta devine un important centru comercial, facilitând schimburile dintre romani și barbari. Astfel că, deși romanii s-au retras de pe teritoriul Daciei în anul 271 e.n., centrul a continuat să se dezvolte. O să observi că pe mai tot cuprinsul castrului vor fi o mulțime de pancarte scrise. Poți profita cu această ocazie să afli o sumedenie de lucruri noi când le citești. Iar în cazul în care nu ai timp să faci asta, le poți fotografia și citi mai târziu. Se află la câțiva kilometri de Zalău și se poate merge în orice sezon. Mai nou, s-a introdus și varianta de a vizita pe timpul nopții castrul, datorită dotărilor recente în care s-au investit foarte mulți bani.
Trăiește și tu această experiență și planifică-ți să vii la Porolissum!
Intrare cu plată
6 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
str. Castrului, com. Mirșid, jud. Sălaj
Email:
muzeul.zalau@gmail.comWebsite:
http://www.muzeuzalau.ro/Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.