înapoi

Castrul roman Porolissum

Castrul roman Porolissum este unul dintre cele mai renumite situri arheologice din România, datorită mărimii și modului de păstrare. A fost construit de către romani ca centru militar de graniță, cu rol de apărare a trecerii principale dintre Carpați și Dacia Porolissensis. De-a lungul timpului, acesta devine un important centru comercial, facilitând schimburile dintre romani și barbari. Astfel că, deși romanii s-au retras de pe teritoriul Daciei în anul 271 e.n., centrul a continuat să se dezvolte. O să observi că pe mai tot cuprinsul castrului vor fi o mulțime de pancarte scrise. Poți profita cu această ocazie să afli o sumedenie de lucruri noi când le citești. Iar în cazul în care nu ai timp să faci asta, le poți fotografia și citi mai târziu. Se află la câțiva kilometri de Zalău și se poate merge în orice sezon. Mai nou, s-a introdus și varianta de a vizita pe timpul nopții castrul, datorită dotărilor recente în care s-au investit foarte mulți bani. 

Trăiește și tu această experiență și planifică-ți să vii la Porolissum!

Adaugi "Castrul roman Porolissum" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Sălaj?
Reviews
 • Un loc frumos, liniștit, îngrijit, cu locuri de parcare, asfalt pana la întrarea în sit. E loc de mai bine, dar e impresionant ca suprafață. Se poate descarca ghid electronic ce te ghidează pas cu pas și îți prezintă locurile. Merita, mai ales ca prețul biletul este modic, 6 lei..
 • O locatie cu o mare importanta istorica situata intr-un loc cu peisaje ce iti taie rasuflarea. Personal amabil, aplicatia cu cod QR foarte buna. Lipsesc cateva indicatoare. Magazin cu suveniruri bine aprovizionat. Merita vazut !
 • Un loc istoric, frumos și interesant!
 • Limita nordica a Daciei Romane. Cu o prezentare in mediul virtual impecabila si cu o priveliste ce-ti taie rasuflarea!
 • Merită văzut, o revelație despre civilizația care a dat Europei arhitectura, ingineria în construcții civile și drumuri, stadionul, marketul și multe multe altele. Cel mai mare amfiteatru din Dacia Romana, deosebit. S-ar mai putea efectua săpături, macar in castru, pentru o reprezentare realistă a vieții de atunci. De și viața lui a fost scurta, de aproape 200 de ani, a lăsat mult în zona de graniță. Felicitari restauratorilor, mai este de lucru, in special la prezentare.

Intrare cu plată

6 lei/persoană
1h30min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 08:00 - 19:00
 • Luni 08:00 - 19:00
 • Marți 08:00 - 19:00
 • Miercuri 08:00 - 19:00
 • Joi 08:00 - 19:00
 • Vineri 08:00 - 19:00
 • Sâmbătă 08:00 - 19:00

Adresă și contact:

str. Castrului, com. Mirșid, jud. Sălaj

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.