înapoi

Grădina Botanică din Jibou

Grădina Botanică din Jibou a luat ființă în perioada comunistă (1959-1968) dintr-o profundă dorință și inițiativă a profesorul de biologie Vasile Fati, susținut de elevii săi și de cadrele didactice ale vremii. Aceștia ajung să convingă comunitatea că parcul din împrejurimile castelului Wesselenyi, unde era și liceul, este un loc potrivit pentru a crea o grădină botanică. Între 1974-1990 funcționează sub numele de Stațiunea Tinerilor Naturaliști. Ulterior, după Revoluție, s-a înființat Centrul de Cercetări Biologice Jibou. Astfel, Grădina Botanică devine principalul domeniu de activitate, alături de tot felul de activități muzeistice, acvaristice, de cercetare sau microproduție. Poți vizita serele Grădinii Botanice, să te plimbi prin tot ținutul acesteia și să vezi parcul zoologic. Multitudinea de flori de afară, serele, acvariile cu numeroase specii de pești, galeria amazoniană și animalele sălbatice îți vor stârni îndeajuns curiozitatea și admirația pentru o astfel de destinație.

De aceea, include și acest obiectiv în planificarea călătoriei tale!

Adaugi "Grădina Botanică din Jibou" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Sălaj?
Reviews
  • Nu mă așteptam să fie așa de întinsă și de bine organizată. Acvariul e superb, grădinile japoneze de asemenea, are și o mini grădină zoologică. Mai au și două lebede superbe pe un lac. Chiar merită vizitată. Prețul de intrare e mai mult decât acceptabil. Inițial am crezut că într-o jumate de oră o vedem toată. Am stat două ore și nu am terminat, doar programul de vizitare s-a încheiat. Programul este vara până la ora 19. Comparativ cu cea din Cluj este mult mai întinsă și mai atractivă. Singurul neajuns este că pe ici colo au mai dat buruienile care nu au apucat sa fie cosite, iar unele clădiri sunt destul de derăpănate. Dar per ansamblu este mult mai plăcută ca cea din Cluj.
  • Gradina este foarte mare, iar prețul biletelor foarte mic! Surpiza mare am avut-o văzând cat de mare și diversificata este. Aveți nevoie de câteva ore bune pt a o vedea! Recomand
  • Foarte neingrijuta desi am inteles ca sunt vreo 50 de angajati, nu stiu cati dintre aceștia lucrează la întreținerea ei. Iarba este netunsa in unele locuri de mult timp, in straturile cu flori e plin de buruieni, nu mai au nici animale sau pasari decat 2 lebede. Pacat ca s-a degradat asa tare desi sunt multe specii de plante interesante atat in exterior cât și în interior in sere. Compartimentul de acvarii mi s-a parut iarasi interesant mai ales copuilor. Am vizitat gradina de mai multe ori de-a lungul anilor și am observat ca e tot mai putin ingrijita.
  • EN below: RO: Recomand cu drag! Este una dintre cele mai frumoase grădini botanice pe care le-am văzut. Pe lângă multiplele specii de flori superbe există și păsări, cerbi, căprioare, porci mistreți, capre și pești. Se întinde pe o suprafață foarte mare care oferă și o priveliște superbă. Se pot organiza și cununii civile în cadrul spațiului. EN: I highly recommend it! It's one of the most beautiful botanical gardens I have ever seen. In addition to the many species of beautiful flowers, there are also birds, deers, wild pigs, goats, and fish. It covers a very large area that also offers a beautiful view. Civil weddings can also be organized within the space.
  • O mare diversitate de plante si original amenajata! E de preferat sa o vizitati mai degraba dimineata, pentru ca itinerariul este unul destul de lung, iar daca va fi prea cald o sa va pierdeti din interes. Miroase teribil a trsndafiri!

Intrare cu plată

5 lei/persoană
2h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 08:00 - 19:00
  • Luni 08:00 - 19:00
  • Marți 08:00 - 19:00
  • Miercuri 08:00 - 19:00
  • Joi 08:00 - 19:00
  • Vineri 08:00 - 19:00
  • Sâmbătă 08:00 - 19:00
*

Program de iarnă

L-D - 08:00-17:00

Adresă și contact:

str. Parcului nr. 11, orașul Jibou, jud. Sălaj

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.