- 3 lei - elevi, studenți, pensionari
- Gratis - copii sub 7 ani și persoane cu handicap (se prezintă certificatul)
- 150 lei - foto pentru evenimente (nunți)
- 200 lei - foto eveniment și limuzină
- 200 lei - taxă cununie civilă
- 250 lei - taxă cununie civilă
Grădina Botanică din Jibou a luat ființă în perioada comunistă (1959-1968) dintr-o profundă dorință și inițiativă a profesorul de biologie Vasile Fati, susținut de elevii săi și de cadrele didactice ale vremii. Aceștia ajung să convingă comunitatea că parcul din împrejurimile castelului Wesselenyi, unde era și liceul, este un loc potrivit pentru a crea o grădină botanică. Între 1974-1990 funcționează sub numele de Stațiunea Tinerilor Naturaliști. Ulterior, după Revoluție, s-a înființat Centrul de Cercetări Biologice Jibou. Astfel, Grădina Botanică devine principalul domeniu de activitate, alături de tot felul de activități muzeistice, acvaristice, de cercetare sau microproduție. Poți vizita serele Grădinii Botanice, să te plimbi prin tot ținutul acesteia și să vezi parcul zoologic. Multitudinea de flori de afară, serele, acvariile cu numeroase specii de pești, galeria amazoniană și animalele sălbatice îți vor stârni îndeajuns curiozitatea și admirația pentru o astfel de destinație.
De aceea, include și acest obiectiv în planificarea călătoriei tale!
Intrare cu plată
5 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Program de iarnă
L-D - 08:00-17:00
Adresă și contact:
str. Parcului nr. 11, orașul Jibou, jud. Sălaj
Email:
ccb_jb@yahoo.comWebsite:
http://www.ccbjb.ro/Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.