înapoi

Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor este una dintre destinațiile reprezentative ale județului, a cărei importanță și interes a crescut considerabil, mai ales în ultimii ani. Se află în satul Gâlgău Almașului, comuna Bălan. Aceasta este o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic și se întinde pe o suprafață de 2 hectare. Pe teritoriul grădinii se pot observa ușor mai multe stânci, pietre și tot felul de formațiuni care s-au creat în mod natural de-a lungul timpului și poartă diverse nume, precum: „Fata Cătanii”, „Zmeul și Zmeoaica”, „Moșuʼ ” sau „Călugării”. De Grădina Zmeilor se leagă multe povești și legende ale zonei. Cea mai cunoscută e cea cu fata cătanei, pe care o poți afla și de la localnici. Lângă pădure, sus, se află un foișor și, de acolo, e și punctul de plecare spre cele 2 trasee, unde îți recomand să mai mergi cu încă o persoană. Aici poți sta, să te relaxezi și apoi să pornești încotro dorești. 

Poți fotografia în mod liber tot ce se află aici, așa că pune-ți în plan să vizitezi și tu acest obiectiv!

Adaugi "Grădina Zmeilor" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Sălaj?
Reviews
  • Un loc frumos care merita vizitat. Racoarea si frumusetea naturii intr-o plimbare de o zi prin padure este o idee buna dupa o saptamana aglomerata.
  • O plimbare in natură, dar nu este întreținut,dacă sunteți prin zonă se merită dacă nu sunteți prin zonă nu se merită.
  • Un loc superb dacă îți dorești o evadare în natură. Traseul este ușor de parcurs iar zmeii sunt cu adevărat impunători. Aproape incredibil ce poate realiza natura! Din păcate însă nu sunt foarte mulți cei care știu de Grădina Zmeilor. Noi am aflat datorită unor prieteni din Maramureș care ne-au adus să o vizităm. Locul este foarte ok amenajat, ai o parcare imensă la intrare. Însă din păcate, curățenia locului lasă de dorit și asta doar din cauza turiștilor care aruncă ambalajele pe oriunde uitând că nu e nimeni dator să vină să strângă după ei!
  • EN below RO: Grădina Zmeilor este locul potrivit pentru o ieșire în natură. Până pe vârful stâncilor este foarte puțin de urcat iar traseul este ușor (20 de minute până sus). Priveliștea este încântătoare! La coborâre am schimbat puțin traseul pe care am venit. După ce am ajuns sus nu ne-am întors înapoi ci am continuat să mergem înainte pentru a coborî. Drumul este bun o parte, dar la un moment dat devin stâncos și abrupt. E nevoie de mare grijă la coborâre. Pe alocuri se poate merge și printre stânci înalte. Aproape de bazele stâncilor am găsit o peșteră. Se poate merge câteva minute înăuntru iar la un moment dat drumul se bifurcă. Din ce am înțeles galeriile merg chiar mai în spate, dar nu pentru mult timp. La un moemnt dat e nevoie de echipament și nu se poate merge decât târâș. Uneori este și apă acolo. Înainte a intra în rezervație, chiar aproape, există o pensiune. De asemenea au și un afmiteatru și un foișor. Există și parcare. Recomand cu drag! EN: Grădina Zmeilor is the right place for a trip. Up to the top of the rocks, it is only a short and easy walk (20 minutes up). The view is lovely! On the way down we changed the route. After reaching the top we did not turn back but continued to go forward to descend. The road is good for a while, but at some point becomes rocky and slippery. Be very careful! In some places, you can walk through some very large rocks. I found a cave near the base of the rocks. You can walk inside for a few minutes and at some point the road forks. From what I understood the galleries go even further, but not for long. At some point you need equipment and to crawl. Sometimes there is water there too. Before entering the reservation, right next to it, you can find accomodation. They also have an amphitheater and a gazebo and parking lots. I highly recommend!
  • Un loc foarte interesant, destul de bine aranjat, mai lipsesc indicatoare pe traseu și o hartă a traseului
2h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

DN nr. 1G, sat Gâlgău Almașului, com. Bălan, jud. Sălaj

    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.