Se poate spune că munții seamănă mai mult cu niște dealuri înalte și împădurite, însă când începi să îi parcurgi la pas vei descoperi că și cei 996 de metri (Vf. Măgura Priei-cel mai înalt) pe care îi au, merită prețuiți și apreciați. Aceștia aparțin Munților Apuseni și de lanțul muntos al Carpaților Occidentali. Te poți echipa pentru o călătorie strașnică, îți alegi unul dintre traseele din parcul Brădet și pornești la drum! Natură, liniște, umbră din plin (mai ales în sezonul foarte cald) și o panoramă deosebită a Zalăului sunt „cadourile” care te întâmpină. Dacă iei în considerare faptul că drumeția poate dura cam 2-3 ore lejer, trebuie să ai grijă la ce greutate a bagajului ești dispus să cari. De asemenea, e musai să te hotărăști ce fel de poze vrei să realizezi și în funcție de asta alegi aparatul foto ori telefonul. În cazul în care drumeția are loc pe la sfârșitul verii, ai toate șansele să găsești mure prin pădure.
Oricum ar fi, merită să faci o drumeție în Munții Meseșului!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
orașul Zalău, jud. Sălaj
Website:
http://www.zalausj.ro/ro/meses.htmSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.