înapoi

Muzeul de Istorie și Artă Zalău

Muzeul de Istorie și Artă Zalău ia naștere din 1951 fiind primul muzeu din Zalău. Cu timpul baza va fi extinsă și organizată pe secții: artă populară și artă plastică. Muzeul este adăpostit de actuala clădire din 1969, la cele două secții existente adăugându-se încă una: istorie veche. Apoi se tot extinde spațiul și clădirea, urmând ca secția de artă plastică să fie mutată într-un nou sediu. În 1981, datorită donației pictorului Ioan Sima (1898- 1985),s-a creat Galeria de Artă, care-i poartă numele până în ziua de azi. Acesta este un artist sălăjean care și-a petrecut copilăria la Pericei, aflat în apropiere de Șimleu Silvaniei. Muzeul deține prețioase colecții și obiecte arheologice, etnografice, de carte sau de artă populară, care merită vizitate dacă ești în trecere prin Zalău.

De asemenea, îți propun să adaugi acest obiectiv și pe lista destinațiilor pe care ți le planifici să le vizitezi.

 

Adaugi "Muzeul de Istorie și Artă Zalău" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Sălaj?
Reviews
  • Merită absolut văzut muzeul, toți cei care se află în regiunea Sălaj ar trebui să-l viziteze. Prezentarea exponatelor este de primă clasă: nu este vorba despre expunerea al cat mai multe obiecte pe cât posibil, ci mai degrabă despre plasarea exponatelor în contextul istoriei culturale. Expoziție absolut unică de rituri funerare din toate epocile (nu am mai văzut nimic de genul acesta înainte). Am făcut un tur ghidat - acest lucru este, de asemenea, recomandat. Mai ales în domeniul numismaticii (inclusiv falsificarea monedelor antice), aceasta a deschis o lume complet necunoscută pentru mine. Concluzie: nu m-aș fi așteptat la un muzeu atât de mare (contrast absolut cu muzeul antic al vitrinelor din Constanța). Absolut sehenswertes Museum, jeder, der sich in der Region Salaj aufhält, sollte es besuchen. Die Präsentation der Ausstellungsstücke ist erstklassig: Es geht nicht darum, möglichst viel auszustellen, sondern darum, die Ausstellungsstücke in den kulturgeschichtlichen Zusammenhang zu stellen. Absolut einzigartige Ausstellung der Beerdigungsriten durch alle Zeiten (ich habe sowas zuvor nirgends gesehen). Ich machte eine Führung mit – auch dies ist zu empfehlen. Gerade im Bereich der Numismatik (u.a. auch Fälschung antiker Münzen) erschloss mir dies eine komplett unbekannte Welt. Fazit: So ein tolles Museum hätte ich nicht erwartet (absoluter Gegensatz zum Vitrinenmuseum in Constanţa).
  • Este unul dintre cele mai frumoase muzee de istorie pe care le-am vizitat. Ghidul este foarte implicat si pasionat. Merita vizitat.
  • E un muzeu care merita văzut. Are 2 secțiuni: clasic și virtual. Prețul biletelor este rezonabil (20 RON), pentru elevi (2 RON). O experienta frumoasa.
  • Foarte plăcut am fost surprinsă! Se poate si in Romania! Chiar dacă nu este foarte mare,extrem de bine pus la punct. Si sala unde se vizionează filmul in realitatea virtuală face toți banii. Vizitați cu incredere
  • Unul dintre cele mai frumoase muzee din tara

Intrare cu plată

8 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

cu plată

* Parcare cu plată în fața muzeului.

Program:

  • Duminică 09:00 - 17:00
  • Luni Închis
  • Marți 09:00 - 17:00
  • Miercuri 09:00 - 17:00
  • Joi 09:00 - 17:00
  • Vineri 09:00 - 17:00
  • Sâmbătă 09:00 - 17:00
*

Program galeria de artă Ioan Sima

M-V   09:00 – 17:00

Adresă și contact:

str. Unirii nr. 9, mun. Zalău, jud. Sălaj

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.