Muzeul de artă populară Alexandra Ligia Bodea sau Casa fetei de la Iaz.
Muzeul Județean Satu Mare a pornit de la primele colecții din cercul Kölcsey prin 1891, urmând ca în 1905 să se inaugureze muzeul municipal.
Pădurea cu pini Comja este o rezervație naturală de tip forestier, ce se întinde atât pe cuprinsul județului Satu Mare, cât și în cel vecin, Maramureș, respectiv orașul Seini și comuna Orașul Nou, satul Rașca.
Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit înfățișează pe viu prezența de aproape două milenii a poporului dac pe aceste meleaguri.
Băile Puturoasa sunt, pe lângă cele de la Tășnad, cam tot la fel de cunoscute.
Muzeul satului oșenesc din Negresti-Oaș aparține de Muzeul Țării Oașului, reprezentând una dintre cele două secții, cealaltă cuprinzând o expoziție permanentă, unde se află o colecție însemnată de exemplare etnografice și de artă populară.
Biserica reformată „cu lanțuri” este un obiectiv cunoscut din Satu Mare și chiar lanțurile, la propriu, au făcut lăcașul celebru.
Mănăstirea Țeghea este un locaș de suflet și foarte drag, atât credincioșilor sătmăreni, cât și tuturor celor care-i calcă pragul.
Castelul Lonyai mai este cunoscut și ca „cetatea din Medieșu Aurit” pentru că avea rol de apărare, pe lângă cel de proprie locuință, dar și pentru că a fost ridicată pe locul unei vechi fortificații.
Castelul Károlyi din Carei este una dintre cele mai cunoscute și vizitate destinații sătmărene.