înapoi

Muzeul județean Satu Mare

Muzeul Județean Satu Mare a pornit de la primele colecții din cercul Kölcsey prin 1891, urmând ca în 1905 să se inaugureze muzeul municipal. De-a lungul timpului a suferit mai multe modificări, ajungându-se ca, într-un final, începând cu anul 1968 să-și câștige statutul de muzeu județean și să funcționeze în forma actuală. Astfel, aici găsim patru sectoare: istorie, arheologie, etnografie și artă, plus câteva expoziții permanente: Expoziţia de arheologie „Priviri în trecut”, Expoziţia de istorie – etnografie „Civilizaţie. Identitate. Multiculturalitate” sau expoziția de artă, „Careiul de altădată”, Expoziția istoriei locale a municipiului Carei. Muzeul are în subordine încă 23 de muzee sătmărene, alături de situri arheologice, case memoriale sau gospodării țărănești, care în această rețea muzeală au și statutul de obiective turistice culturale. Mai putem aminti că locul care găzduiește acest obiectiv în prezent, a funcționat în trecut ca sediul al Prefecturii și din anul 1984 și-a schimbat destinația, devenind clădirea muzeului județean. 

Așa că, îți poți planifica și tu o călătorie în universul muzeal sătmărean!

Adaugi "Muzeul județean Satu Mare" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 16 atracții turistice din Satu Mare?
Reviews
 • Nu recomand muzeul de istorie Satu Mare. 30 lei taxa foto-mult si 10 lei biletul pe persoana, cu doamna de la muzeu care umbla după tine sa descuie ușile din interior, sa stinga becurile in urma ta si sa le aprinda pe cele din fata ta. Si sa incuie in urma ta. Raspunsul ei la întrebarea mea de ce vine dupa noi a fost sa ne arate pe unde sa o luam, dar nu a scos un cuvant si umbla si in urma noastra. O sala din cele din muzeu cu panglica la intrare,nu puteai intra. Am iesit cum am intrat, nu l-am vizitat pe tot. Mi-a lasat un gust amar. Mi se pare absurd sa am paznic la vizitarea unui muzeu, care sa si stea sa faca economie la utilitati, desi am platit intrare.
 • Foarte frumos si educativ iar ghidul foarte amabil !!
 • Un muzeu plin de istorie foarte bine structurată și frumos povestită de simpatica Doamnă Alina, ghidul muzeului.
 • Muzeu frumos si familial, clădire mare, săli mari si curate, poti sa studiezi liniștit exponatele, vizitatori putini. Am dat concurs la acest muzeu si cu toate că am diploma in domeniu a reușit un candidat care deja fusese angajat al muzeului si nu avea studii in domeniu. Pe lângă asta, aici lucrează multe persoane care n au nici o diploma in legatura cu istoria, doar liceul, poate nici acela. Si sunt mulți care sunt nevoiți să lucreze în alte sectoare, de ex ca muncitor necalificat ..intr un domeniu si nivel total diferit. In rest, arheologii sunt oameni de treaba, este o placere sa mergi cu ei pe santier.
 • Ceau acolo am vazut o poza cu mama lui iliescu in epoca pietrei dar din nefericire nu lam vazut pe el acolo cand era copil

Intrare cu plată

10 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Închis
 • Luni Închis
 • Marți 09:00 - 16:30
 • Miercuri 09:00 - 16:30
 • Joi 09:00 - 16:30
 • Vineri 09:00 - 16:30
 • Sâmbătă 09:00 - 14:00

Adresă și contact:

bd. Vasile Lucaciu nr. 21, mun. Satu Mare, jud. Satu Mare

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Maramureș:

Iți recomandăm în Satu Mare următoarele locații :

Teatru în Satu Mare

Teatru în Satu Mare

Teatrul de Nord din orașul Satu Mare începe să-și scrie povestea încă din anul revoluției române și europene, 1848.

Concert simfonic la Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare

Concert simfonic la Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare

Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea și se numără printre cele cinci săli cu cea mai bună acustică pentru concerte din țară.

Pădurea cu pini Comja

Pădurea cu pini Comja

Pădurea cu pini Comja este o rezervație naturală de tip forestier, ce se întinde atât pe cuprinsul județului Satu Mare, cât și în cel vecin, Maramureș, respectiv orașul Seini și comuna Orașul Nou, satul Rașca.

Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit

Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit

Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit înfățișează pe viu prezența de aproape două milenii a poporului dac pe aceste meleaguri.

Băile Puturoasa

Băile Puturoasa

Băile Puturoasa sunt, pe lângă cele de la Tășnad, cam tot la fel de cunoscute.

Iți recomandăm în Maramureș următoarele locații :

Muzeul satului Maramureșean

Muzeul satului Maramureșean

Muzeul Satului Maramureșean se găsește în orașul Sighetu Marmației.

Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș

Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș se află în Baia Mare.

Parcul Natural Munții Maramureșului

Parcul Natural Munții Maramureșului

Parcul Natural Munții Maramureșului e unul dintre cele mai cunoscute și vestite din țară, asta poate și pentru că e cel mai mare, măsurând o suprafață de circa 150.000 de hectare, pe cuprinsul a zece localități maramureșene.

Tăurile şi turbăria de la Hoteni

Tăurile şi turbăria de la Hoteni

Tăurile şi turbăria de la Hoteni mai au și denumirea de „Tinoavele plutitoare de la Hoteni”.

Tradiții și agrement pe Drumul moștenirii maramureșene

Tradiții și agrement pe Drumul moștenirii maramureșene

Drumul verde sau Drumul moștenirii maramureșene propune o călătorie în ținutul lemnului și al apei din Maramureșul istoric.

Ski pe pârtiile de la Cavnic

Ski pe pârtiile de la Cavnic

Pârtiile de ski din Cavnic, situate de-a lungul râului cu același nume, chiar la poalele munților Gutâi, atrag în sezonul rece al fiecărui an numeroși turiști, care vin pentru a se bucura de zăpadă și pentru a practica sporturile specifice iernii.