Pădurea cu pini Comja este o rezervație naturală de tip forestier, ce se întinde atât pe cuprinsul județului Satu Mare, cât și în cel vecin, Maramureș, respectiv orașul Seini și comuna Orașul Nou, satul Rașca. În 1939 a fost scris numele lui Eminescu din puieți de pin, molid și brad de către soldați ai armatei române pentru a-l omagia pe marele poet și a marca cei 50 de ani de la moartea acestuia. În prezent nu se mai cunoaște scrisul, dar se dorește refacerea acestui „monument”. Pădurea aparține de Direcția Silvică Maramureş și se află pe Dealul Comja, având circa 0,5 hectare și o altitudine medie de 600 de metri. Este declarată arie protejată începând cu anul 2000, cu rolul de a conserva pădurea de conifere, unde se mai găsesc și fagi sau carpeni.
Mai există și păreri contradictorii cu privire la acest loc sau la vechiul scris cu numele poetului, însă merită să îți faci o idee pe cont propriu, mergând și văzând singur despre ce e vorba.
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
com. Racșa, jud. Satu Mare
Teatrul de Nord din orașul Satu Mare începe să-și scrie povestea încă din anul revoluției române și europene, 1848.
Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea și se numără printre cele cinci săli cu cea mai bună acustică pentru concerte din țară.
Muzeul Județean Satu Mare a pornit de la primele colecții din cercul Kölcsey prin 1891, urmând ca în 1905 să se inaugureze muzeul municipal.
Cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit înfățișează pe viu prezența de aproape două milenii a poporului dac pe aceste meleaguri.
Băile Puturoasa sunt, pe lângă cele de la Tășnad, cam tot la fel de cunoscute.
Muzeul Satului Maramureșean se găsește în orașul Sighetu Marmației.
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș se află în Baia Mare.
Parcul Natural Munții Maramureșului e unul dintre cele mai cunoscute și vestite din țară, asta poate și pentru că e cel mai mare, măsurând o suprafață de circa 150.000 de hectare, pe cuprinsul a zece localități maramureșene.
Tăurile şi turbăria de la Hoteni mai au și denumirea de „Tinoavele plutitoare de la Hoteni”.
Drumul verde sau Drumul moștenirii maramureșene propune o călătorie în ținutul lemnului și al apei din Maramureșul istoric.
Pârtiile de ski din Cavnic, situate de-a lungul râului cu același nume, chiar la poalele munților Gutâi, atrag în sezonul rece al fiecărui an numeroși turiști, care vin pentru a se bucura de zăpadă și pentru a practica sporturile specifice iernii.