înapoi

Biserica fortificată din Biertan

Biserica evanghelică fortificată din Biertan se află în topul celor mai frumoase, vizitate și celebre biserici fortificate din România. A fost declarată monument istoric și face parte și din patrimoniul UNESCO. Ridicată în perioada tranziției dintre secolul al XV-lea spre secolul al XVI-lea (1486-1524), locașul a fost fortificat cu șase turnuri de apărare, ziduri solide și trei bastioane. Construită în stilul gotic târziu, aceasta a rămas ca o capodoperă biertanilor, fiind recunoscută pe plan internațional. Printre atracții se numără ușa sacristiei (încăpere anexă a bisericii) care are 19 încuietori și altarul poliptic. Biertanul adăpostește o poveste foarte interesantă despre o metodă de combatere a divorțurilor în Evul Mediu. Așa s-a construit un fel de închisoare pentru cupluri unde era numai un pat, o masă, un scaun, apă și pâine, fiind nevoiți să împartă totul. Astfel, timp de trei secole a avut loc numai un singur divorț. 

Deci, vizitează și tu acest obiectiv!

Adaugi "Biserica fortificată din Biertan" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Sibiu?
Reviews
  • O biserica fortificata frumoasa, bine intretinuta. Desigur ca loc de mai bine este si pot fi facute multe. Un MARE minus este lipsa posibilitatii de a plati cu cardul pentru biletele de intrare!! Ar ajuta mult partea de acces la biserica. De altfel la majoritatea acestei categorii de obiective turistice am intalnit aceeasi problema si la o parte am renuntat sa intram nemaiavand bani lichizi in buzunar si nici posibilitatea unui bancomat in zona!!
  • O biserica și cetate construita de sași care trebuie vizitată de cei interesați de istoria Transilvaniei. Aici a fost și sediul episcopului până spre sfârșitul secolului 19, care acum se afla la Sibiu. Cetatea și biserica este bine întreținută. De altfel și centrul comunei arată bine. Se vede că locuitorii ei au fost bogați înainte de naționalizare. Dacă li s-a luat tot n-au mai putut duce munca lor mai departe. Una din cele mai vechi case este farmacia veche, aproape de centru.
  • E o biserica impresionanta, e vizibila de la cativa km distanta. In biserica se afla mereu o doamna, pe post de ghid, care ofera informatii detaliate despre comunitate si despre istoria bisericii. Aici se afla celebra usa cu 19 incuietori sau camera divorturilor.
  • O locație drăguță, liniștită și interesantă. Există o cameră numita "camera divorturilor", a fost folosită ca si consiliere psihologică, inchideau în ea cuplurile care vroiau să se despartă, pt o perioadă de timp, aveau câte un singur obiect, erau determinați așa să împartă, să facă compromisuri. Povestea spune că un singur cuplu s-a despărțit, restul s-au împăcat , fiind în procent mare.
  • Un obiectiv turistic interesant ,păcat că nu sunt fonduri îndeajuns pentru reabilitare Foarte interesant mecanismul de închidere de la usa pentru păstrarea valorilor

Intrare cu plată

10 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

fără plată

Program:

  • Duminică 10:00 - 19:00
  • Luni Închis
  • Marți 10:00 - 19:00
  • Miercuri 10:00 - 19:00
  • Joi 10:00 - 19:00
  • Vineri 10:00 - 19:00
  • Sâmbătă 10:00 - 19:00
* Este o pauză de masă zilnic între orele 13:00 și 14:00 se poate vizita doar între 2 aprilie și 31 octombrie.

Adresă și contact:

str. 1 Decembrie Nr.17, sat Biertan, com. Biertan, jud. Sibiu

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.