înapoi

Castelul de Lut Valea Zânelor

Castelul de Lut Valea Zânelor este o destinație de poveste a județului Sibiu, care deși a fost construit relativ recent (2014), a devenit cunoscut și căutat după scurt timp.

Așezat la poalele Munților Făgăraș, locul este străbătut de râul Porumbacu și vizitat de numeroși turiști, mai ales în sezonul cald.

Răzvan și Gabriela Vasile sunt proprietarii acestei minunății și castelul a fost proiectat cu scop turistic.

Acesta a fost realizat numai din materiale naturale (var, nisip, lemn, etc.), și, deocamdată până se finalizează tot planul, exteriorul este atracția principală. Pereții albi și acoperișul din șindrilă de lemn întruchipează parcă descrierile castelelor din basme. În final, castelul va fi un obiectiv turistic complex, care va pune la dispoziție locuri de cazare în interior, un restaurant cu acoperiș verde în exterior și mai multe activități de agrement.

Nu ezita să îl incluzi și tu în planul tău de călătorie și să te bucuri de acest loc de vis!

Adaugi "Castelul de Lut Valea Zânelor" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Sibiu?
Reviews
 • Nu recomand pe timp de pandemie. Multa lume, care nu respecta regulile de protectie si distantare anti-Covid-19. In rest foarte frumos. Priveliste frumoasa, un rau foarte curat langa. Casele parca sunt trase din povesti. Se serveste si mancare traditionala, la preturi putin umflate, dar pana la urma mananci in "Valea Zanelor" :).
 • Valea Zanelor - un loc foarte aglomerat, plin de praf, fara nicio organizare. Desi biletul de intrare costa 5 lei (o suma modica), banii platiti nu se justifica! Timpul de vizitare al intregului loc “magic” este de aproximativ 5-10 minute. Personal, nu am vazut niciun loc de joaca sau de recreere pentru copii. Unde sa se joace? In praf? Sau in pietris? Mai mult decat atat, pozele postate pe pagina lor de facebook nu reflecta realitatea. Ideea de baza a proiectului pare a fi interesanta, insa stadiul actual al acestuia lasa de dorit si se face apel la o reclama mincinoasa!!
 • Foarte mare aglomerație și proasta organizare. Drăguț locul și amenajarea, dar, din pacate, mult prea aglomerat pentru condițiile actuale de pandemie și pentru spațiul din interior. Masca nu este purtata de toată lumea și, în mare parte, cei care o poarta, nu o poarta corect. Degeaba ai persoana de,, straja" dacă acea persoana atenționează încălcarea distantei doar în fata standurilor, dar nu și când vine vorba de statul la coada. Aceleași persoane care se baga în fata ta la rand dacă cumva lași spațiu de distanțare între tine și cel din fata.. Păcat de loc.. Merita o organizare mai buna și o limitare a numărului de persoane.
 • Chiar imi doream foarte mult sa ajung aici. Cautam un loc linistit, care sa te inspire, unde sa te racoresti cu familia si sa te simti relaxat. Insa pentru mine cel putin, daca stiam cum e, nu as mai fi venit. Asa o aglomeratie! Plin, nu prea puteai sa faci linistit poze, nu puteai sa intri niciunde, doar sa vezi niste case putin altfel din exterior. Nu prea gaseai loc sa stai jos sa mananci. Oamenii se imbulzeau la cozi la mancare si bautura... Acum, de cand cu pandemia, vizitatorii ar trebui sa respecte niste reguli: distanta, masca etc... Nimic. Haos. Doar organizatorii purtau masti; in rest, buluceala. Nu mi s-a parut o experienta. Cat de mult am dorit sa ajung aici, atat de repede ne-am dorit sa plecam.
 • Poate că un pic de organizare in plus nu ar strica ținând cont de condițiile speciale în care ne aflam. Pe cei de la castel îi interesează doar la întrare și la chioșcurile unde vând una alta sa ii mai atenționeze pe omeni sa nu se imbulzeasca. În rest, aceiași omeni, multi si de proasta calitate, oameni care se baga în fata la rand și dacă le atragi atenția sunt in stare sa sară la bataie sau care iti sufla in ceafă si poartă masca sub bărbie asa șmecherește.

Intrare cu plată

5 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

*60

Parcare:

fără plată

Program:

 • Duminică 10:30 - 17:30
 • Luni 10:30 - 17:30
 • Marți 10:30 - 17:30
 • Miercuri 10:30 - 17:30
 • Joi 10:30 - 17:30
 • Vineri 10:30 - 17:30
 • Sâmbătă 10:30 - 17:30

Adresă și contact:

DJ nr 105J, sat Porumbacu de Sus, com. Porumbacu de jos, jud. Sibiu

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.