înapoi

Muzeul Astra

Muzeul Astra este una dintre cele mai cunoscute și importante instituții din Ardeal, dar mai ales din județul Sibiu. Înființat la inițiativa Asociațiunii Transilvănene pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, acesta își deschide porțile în 1905. Motivul principal a fost dorința românilor de aici de a-și contura identitatea etnoculturală într-un spațiu multicultural. În 2001 devine Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” cu cea mai bogată structură etnomuzeală din țară. Sub umbrela acestuia funcționează mai multe muzee ale unor culturi diferite și se desfășoară numeroase proiecte culturale. Se află și în Ghidul Verde Michelin, iar în cadrul acestuia poți vizita muzee în aer liber și nu numai, să mergi la ASTRA Film sau să descoperi secretele lucrului manual și meșteșugurile străbunilor noștri.

Muzeul e mereu activ, a primit o mulțime de premii pentru eforturile depuse în timp și acum e rândul tău să-i pătrunzi tainele!

Casa Hermes (Sibiu, Piaţa Mică, nr. 11) cu Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” ,  Centrul Cultural Memorial ,,Dr. Gheorghe Telea-Bologa” (ambele deschise Mi-D - 09:00-17:00) și Casa Artelor (Sibiu, Piața Mică Nr. 21) cu Galeriile de Artă Populară (Ma-D - 09:00-17:00) aparțin tot de Muzeul Astra și e musai să le acorzi prioritate în călătoria ta prin Sibiu.

Adaugi "Muzeul Astra" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Sibiu?
Reviews
  • Un loc extraordinar pe care trebuie sa-l vizitati daca sunteti prin zona Sibiului, asezat in apropiere de Gradina Zoologica. Muzeul iti arata vizual cum aratau Gospodariile taranilor si chiar atelierele lor, precum si ustensilele folosite in unele activitati. Un Muzeu care m-a impresionat foarte mult prin natura exponatelor, foarte bine intretinute, prin curatenie. O oaza de verdeata,o intoarcere in timp. Căsuțele cu grădini,gaini si rate,recreand la propriu atmosfera de sat autentic,cu mori de apa,de vant,teascuri si multe alte obiecte caracteristice satului. Poti intra in casute, in unele mori si admira interiorul.A fost superb, afost cea mai frumoasa si interesanta vizita in acest sfarsit de saptamana,si “har Domnului” am vizitat foarte multe obiective.
  • Muzeu in aer liber al satului romanesc. Multe obiective de vizitat, puteti petrece foarte bine o intreaga zi daca va intereseaza detaliile. Multe case/gospodarii taranesti pot fi vizitate in interior. 25 lei intrarea pt adulti si 12 pt seniori. Se pot inchiria trotinete simple sau electrice si biciclete. Un minus ar fi lipsa mai multor zone de mancare si bautura, mai ales daca vrei sa petreci o intreaga zi, dar sunt cateva chioscuri la intrari sau poti veni cu bagajul tau. Sunt si cateva terase in extremitati. Exista parcare gratuita vizavi de intrarea principala, daca gasesti loc liber.
  • F placut, terenul este f mare și ai de mers și de colindat. Biletul este 25 lei/persoana. Problematic cu parcarile, am mers destul de mult pe jos pt a ajunge la muzeu. Morile de vânt îți dau o senzație plăcută, liniștit, cu excepția târgurilor care se mai fac și unde se servește mâncare, fum..ca la români 😁 Poate nu pare important, dar e de ajutor atunci când ești turist și te pui pe drum : au toaleta in interiorul muzeului, au și în clădirea de unde cumperi biletele. Asta in caz că nu stai doar 1 ora, cum aproximează Google. Experiența per total f placuta. Recomand
  • Un loc mirific,te deconectează de timpurile noastre. Recomand! Mergeți devreme să aveți timp să vizitați tot. O curățenie desăvârșită. Felicitări echipei care se ocupă de acest muzeu.
  • Un muzeu foarte, foarte frumos! In august 2020 multe exponate erau inca in renovare, sunt convinsa ca pe viitor va fi chiar mai interesant. Ai nevoie de o zi intreaga pentru a te bucura de toate informatiile la care ai acces. E de apreciat faptul ca exista si localuri in acest parc-muzeu, unde poti face un popas. O idee foarte buna pentru turisti este sa vina cu bicicleta sau cu o trotineta electrica, pentru a mai salva din energie pentru ca este necesara, data fiind locatia si numarul foarte mare de case. Recomand acest muzeu tuturor vizitatorilor.

Intrare cu plată

25 lei/persoană
4h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

fără plată

* Parcare fără plată

Program:

  • Duminică 09:00 - 17:00
  • Luni Închis
  • Marți Închis
  • Miercuri 09:00 - 17:00
  • Joi 09:00 - 17:00
  • Vineri 09:00 - 17:00
  • Sâmbătă 09:00 - 17:00
*

Expoziția în aer liber
L-D   09:00 -17:00
cu acces pe porțile 1 și 2 (Dumbrava Sibiului, respectiv Hanul din Tulgheș)

Expoziţia Schimbări
L-D   09:00 - 17:00

Galeria de artă populară 
L       închis
M-D   09:00 - 17:00

Adresă și contact:

str. Pădurea Dumbrava nr.16-20, poarta 1 (Muzeul în aer liber, Pavilionul Muzeal Multicultural, Muzeul EMIL SIGERUS), poarta 3 (Centrul de pregătire a conservatorilor și restauratorilor, Centrul ASTRA pentru Patrimoniu), orașul Sibiu, jud. Sibiu Muzeul Franz Binder, ASTRA Film, : Piaţa Mică nr.11, orașul Sibiu, jud. Sibiu Editura ASTRA Museum, Revista Transilvania: Piaţa Mică nr.12, orașul Sibiu, jud. Sibiu :

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.