Piața Mare sau Centrul istoric vechi al Sibiului poate fi considerată o destinație în sine datorită frumuseții sale. Încă din secolul al XIV-lea, de când datează, a fost inima orașului plin de freamătul negustorilor și al cumpărătorilor, aici se desfășurau târgurile sau se întruneau oamenii pentru evenimentele importante, fiind mereu o zonă de unde puteai lua pulsul Sibiului. De-a lungul timpului a purtat mai multe nume, precum Der Grosse Ring ori Grosser Platz în vremurile vechi, Piaţa „Regele Ferdinand” în perioada interbelică, Piaţa Republicii în timpul regimului comunist și după Revoluție a primit denumirea inițială de „Piața Mare”. Piața e potrivită pentru o promenadă, pentru vizitat obiectivele din preajmă sau pentru a ieși la o terasă sau un restaurant, cafenea, etc. Clădirile impozante și grandioase din jurul acesteia îi adaugă o notă de clasic.
Așa că, include și Piața Mare în itinerariul tău și descoperă-i splendoarea!
Timp mediu de vizitare
Parcare:
cu plată
Program:
Adresă și contact:
Piața Mare, orașul Sibiu, jud. Sibiu
Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.