înapoi

Cetatea Enisala

Cetatea Enisala este un alt obiectiv specific și atractiv, dat fiind că e singura fortăreață medievală de pe tărâmul dobrogean. Construită spre finalul secolului al XIII-lea de către comercianții importanți bizantini și pe urmă ce cei genovezi, având scop militar. Apoi, în secolul următor, Mircea cel Bătrân, care conducea Țara Românească, o include într-o strategie de apărare anti-otomană. Din nefericire, la scurt timp este cucerită și ocupată de turci, devenind garnizoană. După ce Imperiul Otoman ajunge să pună stăpânire pe Cetatea Albă și Chilia în secolul al XV-lea, cetatea este abandonată de aceștia. Au mai rămas cinci turnuri din ceea ce-a fost și ce-a însemnat cetatea pe parcursul istoriei, fiind înscrisă pe lista monumentelor istorice. Yeni-Sale, Enișala, Heraclia, Heracleea, Eraclea sau Herkleia sunt denumirile pe care le-a purtat de-a lungul vremii sub diversele stăpâniri.

Așadar, vino și tu să vezi cetatea care a fost în trecut una dintre cele mai puternice zone comerciale, adăugând-o în planul tău!

Adaugi "Cetatea Enisala" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Tulcea?
Reviews
  • Biletul de intrare este 8 lei pentru adulți. Se plătește la baza cetății și apoi urcați pe scări în cetate. Să vizitați și muzeul alăturat, sunt afișe descriptive cu geologia, pedologia și istoria locului. Muzeul este deschis, chiar daca ușa este închisă. Pozele de amatori sunt gratuite, in schimb sesiunile foto sunt contra cost ( nu știu să vă zic cât că nu m-a interesat). Sunt probleme cu parcarea, locurile fiind foarte limitate. Eu am ajuns în jurul orei noua dimineața și nu am avut probleme dar dacă ajungeți mai târziu, s-ar putea sa lăsați mașina mai in vale și să urcați spre cetate.
  • O locație impresionantă din punctul meu de vedere,mai ales că au fost descoperite artefacte pe acest amplasament încă din perioada epocii fierului culminând cu perioada medievală. Pentru mai multe detalii vă sugerez sa vizitați micul muzeu aflat lângă cetate,cu intrare gratuită. Pentru acces in cetate prețul este de 8 lei /adult.
  • Am avut o experienta unica vizitând aceasta cetate frumoasa. Avem o grămadă de locuri frumoase în România pe care ar trebui sa le vizitam și sa le prețuim mult mai mult.
  • Am dat o stea pentru modul cum este ordonata activitatea in cetate... Se puteau face atât de multe, cu atât de putini bani... Cetatea merita 10 stele, nu cinci... Dar modul cum este gestionata ca atractie turistica.... este dezarmant... este o rușine!!!In interiorul cetății să se incerce sa se redea aspecte din viața socială a celor care au viețuit acolo.... Nimic... Nimic... Ruină, lipsă de viziune și dezinteres.... Nu vreau restaurante sau magazine cu așa zise suveniruri... Vreau sa vad cum trăiau înaintașii noștri, aspecte din viata cotidiană a acelor timpuri.. Rușine... Câți bani ia directorul sau administratorul... pentru ca i-au bani pe degeaba....
  • Nordul Dobrogei este superb, Enisala este unul dintre punctele turistice ce merită vizitate. Recomand să vizitați cetatea la apusul soarelui!

Intrare cu plată

10 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 10:00 - 18:00
  • Luni Închis
  • Marți 10:00 - 18:00
  • Miercuri 10:00 - 18:00
  • Joi 10:00 - 18:00
  • Vineri 10:00 - 18:00
  • Sâmbătă 10:00 - 18:00

Adresă și contact:

sat Enisala, com. Sarichioi, jud. Tulcea

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Dobrogea:

Iți recomandăm în Tulcea următoarele locații :

Teatru la Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea

Teatru la Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea

Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea (CCJBT) este una dintre cele mai importante clădiri ale orașului, adăpostind sub umbrela sa trei instituții distincte: Centrul de Cercetare, Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Teatrul „Jean Bart”, plus Școala Populară de Arte și Meserii.

Rezervaţia naturală Beidaud

Rezervaţia naturală Beidaud

Rezervaţia naturală Beidaud este situată în comuna cu același nume și se întinde pe o suprafață ce măsoară peste 1000 de hectare.

Limanul Traian

Limanul Traian

Lacul sau Limanul Traian se află pe teritoriul comunei Cerna și mai este cunoscut ca Lacul Cerna.

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova se află pe lista celor mai frumoase și prețioase arii floristice din țară.

Muzeul de Artă Orientală din Babadag

Muzeul de Artă Orientală din Babadag

Muzeul de Artă Orientală din Babadag este unul dintre obiectivele pe care probabil te-ai aștepta să existe în acest oraș, mai ales dacă arunci o privire la istoria regiunii.

Cetatea Halmyris

Cetatea Halmyris

Cetatea Halmyris este situată pe aria localității Murighiol din comuna cu nume omonim.

Iți recomandăm în Constanța următoarele locații :

Stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia este cea mai mare de pe litoral, pe locul al doilea urmând Eforie.

Stațiunea Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord este destinată atât pentru turiștii iubitori de mare, cât și celor care au nevoie de tratamentele puse la dispoziție de zona balneară de lângă lacul Techirghiol.

Stațiunea Costinești

Stațiunea Costinești

Stațiunea Costinești este o altă destinație renumită de pe litoralul Mării Negre, fiind în mod special preferată de categoria turiștilor tineri.

Stațiunea Vama Veche

Stațiunea Vama Veche

Stațiunea Vama Veche se află pe teritoriul comunei Limanu și este una dintre cele mai cunoscute destinații maritime.

Peștera Sfântului Andrei

Peștera Sfântului Andrei

Peștera „Sfântului Andrei” (30 noiembrie) este una dintre cele mai frumoase și concrete mărturii ale creștinismului de pe pământul românesc, aflându-se printre primele locașuri creștine.

La teatru în Constanța

La teatru în Constanța

Teatrul „Ovidius” sau Teatrul de Stat din Constanța (TSC) este una dintre cele mai de seamă instituții de cultură ale orașului.