înapoi

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova se află pe lista celor mai frumoase și prețioase arii floristice din țară.

Aceasta aparține de Podișul Babadag și de Podișul Nord-Dobrogean, fiind situată pe teritoriul comunei Ciucurova.

În anul 2000 era declarată arie protejată prin lege, ce se întindea pe suprafața a circa 50.000 de hectare.

Bogăția pe care o deține această rezervație, care este considerată monument al naturii, este  reprezentată de bujorii sălbatici. Această specie de bujor dobrogean a devenit din ce în ce mai firavă și rară, motiv pentru care a fost inclusă pe „Lista Roșie a plantelor superioare” de pe plaiurile românești.

De asemenea, în această rezervație se află și o pădure submediteraneană, care este conservată și rar întâlnită pe teritoriul țării noastre.

Prin urmare, propune-ți și tu să ajungi aici și să te bucuri de bujorii dobrogeni, adăugând această detinație în planul tău de călătorie!

Adaugi "Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Tulcea?
Reviews
  • Rezervația naturală Dealul Bujorului se întinde pe latura sudică a dealului, are suprafața de 51 de ha si a fost declarata rezervație naturala botanica pentru pădurea de tip submediteranean care adăpostește o mulțime de specii de pasări si animale pe cale de dispariție, dar în special datorita soiului de bujor sălbatic care creste în libertate. Bujorii din Podișul Babadagului sunt considerați vulnerabili, fiind foarte rari, de aceea au fost înscriși în Lista Roșie a Plantelor Superioare din Romania, fiind ocrotiți de lege. Arboretul din cadrul rezervației se încadrează în etajul pădurilor xeroterme (adaptate la un climat uscat și cald) submediteraneene specifice Dobrogei. Stratul arborescent are etajul superior format din stejar pufos iar cel inferior din cărpinița și mojdrean. Stratul arbustiv este format din corn și păducel. În stratul ierbos sunt caracteristice speciile protejate de bujor și stirigoaie. La rezervație se poate ajunge fie dinspre Atmagea, pe drumul agricol (circa 3,5 km din șoseaua națională pînă în marginea apuseană a rezervației), fie dinspre Nicolae Bălcescu (circa 2 km pe drumul forestier începînd din drumul de piatră al Carierei Bașchioi pînă în marginea răsăriteană a rezervației).
1h30min

Timp mediu de vizitare

*90

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

com. Ciucurova, jud. Tulcea

    Arată-mi sugestii din Dobrogea:

Iți recomandăm în Tulcea următoarele locații :

Teatru la Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea

Teatru la Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea

Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea (CCJBT) este una dintre cele mai importante clădiri ale orașului, adăpostind sub umbrela sa trei instituții distincte: Centrul de Cercetare, Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Teatrul „Jean Bart”, plus Școala Populară de Arte și Meserii.

Rezervaţia naturală Beidaud

Rezervaţia naturală Beidaud

Rezervaţia naturală Beidaud este situată în comuna cu același nume și se întinde pe o suprafață ce măsoară peste 1000 de hectare.

Limanul Traian

Limanul Traian

Lacul sau Limanul Traian se află pe teritoriul comunei Cerna și mai este cunoscut ca Lacul Cerna.

Muzeul de Artă Orientală din Babadag

Muzeul de Artă Orientală din Babadag

Muzeul de Artă Orientală din Babadag este unul dintre obiectivele pe care probabil te-ai aștepta să existe în acest oraș, mai ales dacă arunci o privire la istoria regiunii.

Cetatea Halmyris

Cetatea Halmyris

Cetatea Halmyris este situată pe aria localității Murighiol din comuna cu nume omonim.

Geamia Gazi Ali Paşa

Geamia Gazi Ali Paşa

Geamia Gazi Ali Paşa este cea mai cunoscută din această zonă pentru că e cel mai mare locaș de cult musulman construit în vremea Imperiului Otoman pe teritoriul dobrogean

Iți recomandăm în Constanța următoarele locații :

Stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia este cea mai mare de pe litoral, pe locul al doilea urmând Eforie.

Stațiunea Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord este destinată atât pentru turiștii iubitori de mare, cât și celor care au nevoie de tratamentele puse la dispoziție de zona balneară de lângă lacul Techirghiol.

Stațiunea Costinești

Stațiunea Costinești

Stațiunea Costinești este o altă destinație renumită de pe litoralul Mării Negre, fiind în mod special preferată de categoria turiștilor tineri.

Stațiunea Vama Veche

Stațiunea Vama Veche

Stațiunea Vama Veche se află pe teritoriul comunei Limanu și este una dintre cele mai cunoscute destinații maritime.

Peștera Sfântului Andrei

Peștera Sfântului Andrei

Peștera „Sfântului Andrei” (30 noiembrie) este una dintre cele mai frumoase și concrete mărturii ale creștinismului de pe pământul românesc, aflându-se printre primele locașuri creștine.

La teatru în Constanța

La teatru în Constanța

Teatrul „Ovidius” sau Teatrul de Stat din Constanța (TSC) este una dintre cele mai de seamă instituții de cultură ale orașului.