Muzeul Trovanților din Costești este un alt obiectiv natural spectaculos de pe plaiurile oltenești, care ocupă în jur de un hectar.
Nu e o instituție în sine, ci o rezervație naturală care în anul 2005 a fost inclusă în rândul ariilor ocrotite prin lege.
Trovanții arată ca niște pietre uriașe formate din mai multe straturi de nisip care s-au cimentat de-a lungul timpului datorită apelor calcaroase.
E o destinație unică atât pentru județul Vâlcea, cât și pentru România, fiind declarat monument natural UNESCO. De asemenea, despre unele formațiuni se spune că ar data de milioane de ani.
Însă pe teritoriul țării mai întâlnim trovanți în județele Cluj, Sibiu sau Hunedoara. Muzeul aflat în natură este administrat de Asociația Kagayon, care se ocupă și de studierea acestui fenomen curios. Culmea sau nu, la fel ca și ciupercile, trovanții cresc după ploaie și capătă forme care mai de care mai ciudate.
Tocmai acestea îi atrag pe turiști, așa că, fii și tu unul dintre ei și vino să-i vizitezi!
Timp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
DN nr. 67, sat/comuna Costești, jud. Vâlcea
Contactează:
Vezi telefonRezervația de bujori sălbatici din Pădurea Călugărească, a Academiei din Stoicănești se întinde pe o suprafață de circa 50 de hectare.
Mănăstirea Strehareți este adăpostită de orașul Slatina și datează din secolul al XVII-lea.
Casa memorială „Iancu Jianu“ (1787-1842) din Caracal e singurul obiectiv din țară care a fost înființat în amintirea unui haiduc, singurul de origine nobilă din Oltenia.
Muzeul Județean Olt se află în reședința de județ și a fost inaugurat în anul 1952 sub denumirea de Muzeul Raional Slatina.
Teatrul Național din Caracal este unul dintre edificiile emblematice ale orașului.
Biserica și Curtea Domnească din Caracal sunt un alt exemplu de obiectiv istoric din județul Olt.
Stațiunea Voineasa se află în comuna omonimă, așezată pe Valea Lotrului, la poalele munților cu același nume.
Stațiunea Călimănești-Căciulata este o altă destinație turistică renumită din județul Vâlcea.
Cascada Apa Spânzurată este un alt obiectiv natural care atrage turiștii în județul Vâlcea.
Mănăstirea Hurezi se numără printre cele mai vestite așezăminte monahale de pe cuprinsul țării, reprezentative pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Lacul Gâlcescu este una dintre cele mai însemnate atracții naturale din cadrul Munților Parâng.
Muzeul de istorie din Râmnicu Vâlcea este adăpostit ca secție în cadrul Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”.