înapoi

Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari este adăpostită de localitatea cu același nume. Este principala sursă a județului Vâlcea de unde se extrage sarea încă de pe timpurile dacilor.

Ocupă o suprafață de cinci hectare și este inclusă în circuitul turistic în anul 2009. Ulterior, în anul 2015 este reorganizat întregul traseu turistic.

Un lucru mai puțin știut este că aici se află cel mai mare parc salin din țară, care deține mai multe atracții și zone de agrement.

Localitatea a devenit stațiune balneoclimaterică în 1912, însă primele zone de tratament au fost înființate în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Apoi în 1960 este declarat oraș balneo.

De asemenea, locul păstrează urme ale vechii cetăți dacice Buridava și mai multe descoperiri arheologice care datează din vremurile neolitice.

Așadar, fie că ai nevoie de beneficiile aerosolilor ori de un loc unde să te distrezi sau să ai parte de o experiență „ca sarea în bucate”, Ocnele Mari sunt o opțiune de luat în seamă.

 

Trece acest obiectiv în plan și hai la vizitat!

Adaugi "Salina Ocnele Mari" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Vâlcea?
Reviews
  • O locație deosebită, într-un cadru salin desăvârșit! Este de departe cea mai mare salină din țară! Parcarea este gratuită, accesul în subteran se face cu autocare și cel mai important este faptul că se respectă măsurile de distanțare. Apropo, la achiziția fiecărui bilet, primești o masca, ceea ce mi se pare o idee genială!
  • Un loc frumos în care te poți recreea, dar de asemenea te poți bucura de diverse activități precum biliard, tenis, pinpong, cinema, restaurant. Vă puteți bucura sufletele și vă puteți închina în cea mai mare si frumoasă biserică subterană. 😉
  • E foarte spectaculoasă, frumos amenajată pentru divertisment: tenis de masă, carting etc. Biserica Sf. Varvara, ocrotitoarea minerilor, exponate, restaurante, locuri de odihnă, toalete, semnal gsm și internet completează tabloul general al salinei. Puncte slabe: se simte in toată salina mirosul gazelor de eșapament al autobuzelor vechi care transporta vizitatorii.
  • ⚒ Anunț deschidere bază turistică Salina Ocnele Mari începând cu data de 18.06.2020 ! ⚒ 🔴 Incepând cu data de 18.06.2020, se deschide Baza Turistică „Salina Ocnele Mari". Programul de vizitare în perioada 18.06.2020 - 30.06.2020, va fi de Luni până Duminică, între orele 9.00 - 17.00 (ultima intrare la ora 16.00). În scopul prevenirii transmiterii virusului Covid -19, în cadrul Bazei Turistice „Salina Ocnele Mari" s-au luat urmatoarele masuri de sigurantă care trebuie respectate de către vizitatori, precum și de angajații proprii, respectiv: 🇷🇴 1. La intrarea în incinta Salinei Ocnele Mari, înainte de achizitionarea biletelor de intrare, se va efectua un triaj epidemiologic prin măsurarea temperaturii de la o distantă de siguranță, iar persoanelor cu temperatura peste 37,3 0 C, nu le va fl permis accesul. 🇷🇴 2. Purtarea măștilor de protecție respiratorie este obligatorie. 🇷🇴 3.Respectarea distanței sociale de siguranță de minim 1,5 m la îmbarcare/debarcare, precum pe tot parcursul traseului turistic. 🇷🇴 4.Dezinfectarea obligatorie a mâinilor se va face la intrarea în incinta Salinei Ocnele Mari, precum și la urcarea în mijloacele de transport care asigură accesul vizitatorilor în Baza Turistică. 🇷🇴 5. Menținerea igienei riguroase a mâinilor, ori de câte ori este necesar, cu apă și săpun, timp de cel putin 20 de secunde, sau cu dezinfectanți avizați, utilizând dispenserele amplasate pe traseul circuitului turistic. 🇷🇴 6.Accesul în mijloacele de transport se va face cu respectarea dispozițiilor legale privind transportul de persoane (purtarea măștii de protecție, respectarea distanței sociale de minim 1,5 m). 🇷🇴 7.Vizitatorii au obligația respectării recomandărilor indicațiilor personalului autorizat. 🇷🇴 8.Dezinfectarea căilor de acces, a suprafețelor de contact a mijloacelor de transport se va efectua de cel putin 2 ori în timpul programului și o dată la finalul acestuia. Vă mulțumim și va așteptăm cu drag să ne vizitați ! Exploatarea Minieră Râmnicu Valcea ,Salrom. Acest anunț a fost postat pe facebook.
  • 30 lei, cam scumpa intrarea, dar mare si spatioasa in interior, cu terenuri de joaca, biserica, loc servire, wc, expozitii etc

Intrare cu plată

20 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

  • Duminică 10:00 - 17:00
  • Luni 10:00 - 15:00
  • Marți 10:00 - 15:00
  • Miercuri 10:00 - 15:00
  • Joi 10:00 - 15:00
  • Vineri 10:00 - 17:00
  • Sâmbătă 10:00 - 17:00

Adresă și contact:

 str. Pinilor, orașul Ocnele Mari, jud. Vâlcea

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Oltenia:

Iți recomandăm în Olt următoarele locații :

Rezervația de bujori sălbatici din Pădurea Călugărească

Rezervația de bujori sălbatici din Pădurea Călugărească

Rezervația de bujori sălbatici din Pădurea Călugărească, a Academiei din Stoicănești se întinde pe o suprafață de circa 50 de hectare.

Mănăstirea Strehareți

Mănăstirea Strehareți

Mănăstirea Strehareți este adăpostită de orașul Slatina și datează din secolul al XVII-lea.

Casa Iancu Jianu

Casa Iancu Jianu

Casa memorială „Iancu Jianu“ (1787-1842) din Caracal e singurul obiectiv din țară care a fost înființat în amintirea unui haiduc, singurul de origine nobilă din Oltenia.

Muzeul Județean Olt

Muzeul Județean Olt

Muzeul Județean Olt se află în reședința de județ și a fost inaugurat în anul 1952 sub denumirea de Muzeul Raional Slatina.

Spectacol de teatru în Caracal

Spectacol de teatru în Caracal

Teatrul Național din Caracal este unul dintre edificiile emblematice ale orașului.

Biserica și Curtea Domnească din Caracal

Biserica și Curtea Domnească din Caracal

Biserica și Curtea Domnească din Caracal sunt un alt exemplu de obiectiv istoric din județul Olt.

Iți recomandăm în Vâlcea următoarele locații :

Stațiunea Voineasa

Stațiunea Voineasa

Stațiunea Voineasa se află în comuna omonimă, așezată pe Valea Lotrului, la poalele munților cu același nume.

Stațiunea Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata este o altă destinație turistică renumită din județul Vâlcea.

Cascada Apa Spânzurată

Cascada Apa Spânzurată

Cascada Apa Spânzurată este un alt obiectiv natural care atrage turiștii în județul Vâlcea.

Mănăstirea Hurezi

Mănăstirea Hurezi

Mănăstirea Hurezi se numără printre cele mai vestite așezăminte monahale de pe cuprinsul țării, reprezentative pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Lacul Gâlcescu

Lacul Gâlcescu

Lacul Gâlcescu este una dintre cele mai însemnate atracții naturale din cadrul Munților Parâng.

Muzeul de Istorie Vâlcea

Muzeul de Istorie Vâlcea

Muzeul de istorie din Râmnicu Vâlcea este adăpostit ca secție în cadrul Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”.