înapoi

Mănăstirea Floreşti

Mănăstirea Floreşti se află în localitatea cu același nume, fiind unul dintre locașurile cele mai vechi de pe plaiurile județului Vaslui.

Datează din secolul al XVI-lea și poartă hramul „Sfântul Prooroc Ilie” (20 iulie).

A fost construită în stil neogotic, lucru care e mai rar întâlnit la bisericile ortodoxe, fiind ctitorită de vornicul Cârstea Ghenovici. Ulterior este începută o nouă biserică de urmașii acestuia, care suferă din cauza cutremurelor. Din acest motiv ajunge să fie închinată Muntelui Athos, iar în secolul al XIX-lea se înalță biserica actuală și clopotnița.

De-a lungul timpului a trecut prin mai multe lucrări de reparare și de restaurare, lucru ce a ajutat la consolidarea și înfrumusețarea acesteia.

Aici viețuiește o obște de maici, iar biserica adăpostește o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

E un loc binecuvântat și plin de frumusețe naturală, care merită să se afle și în planul tău de călătorie. Prin urmare, vizitează-l cu toată inima!

Adaugi "Mănăstirea Floreşti" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Vaslui?
Reviews
 • A fost construită între 1852-1881 pe ruinele ctitoriei ridicate începând cu anul 1590 de către fost vornic al Țării de Sus , Crâstea Ghenovici și soția sa Anghelina .
 • Mănăstirea Floresti este un colț de Rai !
 • Mănăstirea Floresti, este situata într-un sat, plin de poveste, un sat uitat de civilizație și timp. Am. Ajuns destul de repede de la șoseaua națională, am trecut pe lângă o pădure superba de stejar, case sărăcăcioase dar îngrijite și vopsite viu colarat în verde, albastru, frumos. Mănăstirea este superba, în interior se afla icoana Maicii Domnului cu pruncul, făcătoare de minuni.
 • Intreg complexul monahal are o incarcatura istorica care te marcheaza si o arhitectura frumoasa, mai ales biserica manastirii in stil neogotic. Frumos drumul pana in Floresti prin Poienesti, e asfalt nou, facut recent. Trece prin paduri si mai ales la iesirea din padure spre Poienesti ti se arata un peisaj superb.
 • Un monument unic cu o vibratie si farmec personal deosebit.
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

 • Duminică 08:00 - 20:00
 • Luni 08:00 - 20:00
 • Marți 08:00 - 20:00
 • Miercuri 08:00 - 20:00
 • Joi 08:00 - 20:00
 • Vineri 08:00 - 20:00
 • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

DC nr. 163, sat Florești, com. Poienești, jud. Vaslui

  Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.