Parcul dendrologic Copou te duce cu gândul la cel din Iași după denumire, dar și ca aspect să știi că acesta nu se lasă mai prejos.
E locul unde adesea își dau întâlnire vasluienii, fiind de asemenea și cea mai mare grădină publică de aici, deținând o suprafață de circa 11 hectare.
Deși a fost realizat în jurul anilor '90, abia după ce România a aderat la Uniunea Europeană a primit forma actuală. Astfel, după scurt timp era prezent pe lista celor mai frumoase parcuri din țară. De-a lungul timpului trece prin lucrări de modernizare și de repopulare cu pomi.
Parcul găzduiește o zonă cu statui denumită „Aleea personalităților” ca: Mihai Eminescu, Ion Creangă, Alecu Russo ș. a.
Așa că, mai ales în sezonul cald când explodează toate culorile naturii, vino și tu să faci o plimbare în Copoul Vasluiului!
Timp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
str. Veteran Țurcanu, mun. Vaslui, jud. Vaslui
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.