Cascada Putnei e foarte posibil să te ducă cu gândul la județul Suceava datorită numelui, însă e 100% vrânceană. În plus, e una dintre cele mai cunoscute și vizitate atracții naturale, aflată și ea în jurul satului Lepșa, la fel ca în cazul Cheilor Tișiței.
Face parte din Parcul Natural Putna-Vrancea, fiind inclusă pe lista monumentelor naturii în anul 1973.
Măsoară circa 80 de metri și apa cascadei are o cădere de aproximativ 14 metri, la baza acesteia aflându-se un lac adânc de peste 10 metri. Viteza și debitul ridicat al apelor constituie principalele atribute ale cascadei.
Aceasta mai este cunoscută și ca „Săritoarea Putnei”, în jurul căreia s-a țesut o povestioară de tip legendă despre o prințesă ce oferă diamante în miezul nopții persoanei care se află aici.
Cu sau fără diamante, cascada trebuie să fie prezentă în planul tău și să mergi să o vizitezi!
Timp mediu de vizitare
*60
Program:
Adresă și contact:
DN nr. 2D, com. Tulnici, jud. Vrancea
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.