Lacul Negru din localitatea Nereju este adăpostit de Rezervația Naturală Cheile Nărujei, fiind în topul celor mai aspectuoase lacuri ale județului Vrancea.
Ceea ce îi oferă unicitate și îl diferențiază este prezența turbăriei pe aproape o jumătate din lac și a plaurului (un fel de stuf) pe cealaltă.
Formarea acestuia s-a petrecut datorită alunecărilor de teren, întinzându-se pe o suprafață de circa un hectar.
Se află pe teritoriul comunei Nereju, la o altutitudine ce depășește 1000 de metri și, începând cu anul 2000, este protejat prin lege.
În popor mai este cunoscut la „lacul cu plămână”, denumirea venind de la o plantă care ar deține efecte terapeutice. Iar „negrul” lacului este simbolizat de umbra pădurii de molid de lângă el, ce adesea se reflectă în apă.
Așadar, e un loc unde merită să ajungi să te bucuri de frumusețea lui. De aceea, neîntârziat trebuie să-l adaugi în planul tău de călătorie!
Timp mediu de vizitare
*60
Program:
Adresă și contact:
com. Nereju, jud. Vrancea
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.