înapoi

Rezervația Naturală Cheile Tişiței

Rezervația Naturală Cheile Tişiței se află în topul celor mai atractive destinații naturale ale județului Vrancea.

Este o arie protejată prin lege, în cadrul căreia se regăsește un tip mixt, îmbinând armonios partea forestieră, faunistică sau de peisaj (montan, în cazul acesta), cu cea floristică și hidrogeomorfologică. De altfel, regăsim aproape întreg bazinul hidrografic al Tișiței.

Aici este pus la dispoziție un traseu turistic spre Cheile Tișiței, care are ca punct de plecare Stațiunea Lepșa. De asemenea, rezervația este situată în apropierea localității Lepșa, comuna Tulnici, având o suprafață de peste 300 de hectare.

Capra neagră, ursul brun, râsul, florile de colț sau teii sălabtici sunt numai câteva exemple din multitudinea frumuseților adăpostite de aceste plaiuri. Este considerată un tezaur natural, iar pe alocuri are aspect de canion.

Accesul către poarta de intrare a parcului se face de pe DN 2D, înainte de intrarea în satul Lepșa, după ce treceți cu mașina peste râul Putna pe un pod asfaltat. După traversarea podului, în 800 - 900 m ajungeți în parcarea din fața porții.

Așadar, pune acest obiectiv de pe-acum în planul tău de călătorie și propune-ți să parcurgi traseul!

Adaugi "Rezervația Naturală Cheile Tişiței" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Vrancea?
Reviews
  • Foarte frumos în pădure, ca în parc, mereu pe lângă râul Putna. Superb. Podețe peste rau, de ciment, de lemn, chiar și un tunel de 270 m la final. Apoi este greu, 18 km până la primul sat, cam 4h. Dar până la tunel este foarte frumos. Micii treceri mai grele, restul alei late, ca în parc.
  • Până la tunelul mare este un traseu de aproximativ 3 ore. Sunt cam 7.5 km de mers de la intrarea in rezervație și până ajungi acolo. Anumite porțiuni de drum sunt un pic periculoase, deoarece trebuie sa mergi pe o carare îngustă. Trebuie sa urci pe o scară, sa treci o punte etc. Traseul a fost făcut și de un copil de 7 ani, deci nu este un traseu greu.
  • Despre cheile Tisitei nu stiam, am avut plăcerea, sa merg intr un weekend la Lepsa, o zona muntoasă,la o distanta de 74 km de Focșani. Spre surprinderea mea locul acela e foarte frumos, iar in rezervația din parcul Putnei e o binecuvântare a naturii, un aer f curat, o energie pe care in alte locuri nu o simti.Recomand sa mergeți pana nu vor fi tăiate toate pădurile, desi si acolo in acele zone se taie...
  • Am inceput traseul, insa nu l-am finalizat. Ne-a placut ce am vazut. Vrem sa revenim.
  • Locație excelenta pentru o drumeție în natura impreuna cu familia, de evitat în weekend deoarece este foarte aglomerat.
2h

Timp mediu de vizitare

*120

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

sat Lepșa, com. Tulnici, jud. Vrancea

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.