înapoi

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este destinația cu care se mândresc cel mai mult cei din Ținutul Secuiesc, fiind unicul lac vulcanic din țară. Suprafața lacului este un pic peste 19 hectare, aflându-se la o altitudine de aproape 950 de metri, pe fundul unui crater de vulcan stins și are o adâncime de 7 metri. Ultima erupție s-a petrecut cu circa 10.000 de ani în urmă, dar încă a rămas o activitate post-vulcanică. Și datorită acesteia localnicii și turiștii pot afla cum va fi vremea, lucru explicat și științific. Muntele Ciomatu are două fisuri și când emanațiile acestuia sunt tari (se simt după miros) înseamnă că vine ploaia, când nu se simt, e vreme bună. În apropierea lacului se află unități de cazare și se pot desfășura diverse activități de relaxare în zonă, inclusiv trasee pe Tinovul Mohoș.

Așa că, nu mai sta pe gânduri și pune Lacul Sfânta Ana pe lista ta pentru a-i vedea frumusețea incomparabilă!

Vizitarea tinovului Mohoș se face numai cu ghidul rezervației și pe traseul marcat.

Adaugi "Lacul Sfânta Ana" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Harghita?
Reviews
  • Este un loc unic plin de liniște, înconjurat de munți, aer curat și păduri de conifere. Conform analizelor apa lacului este una dintre cele mai pure fiind aproape o apă distilată, cu un conținut foarte scăzut de minerale. Singurul inconvenient sunt turiștii cu educație precară care nu prețuiesc natura așa cum ar trebui. Deși scăldatul este interzis încă din 2017, mulți dintre cei care vin aici nu rezistă tentației de a intra pentru o baie în lac.
  • Locație f faina, e de mers 1,8 km pe jos de la parcare pana la lac, fie pe drum asfaltat, fie prin pădure, dacă ai încălțări corespunzătoare. În parcare găsești langosi/kurtos și băuturi. La lac doar kurtos. Poți închiria barcă. Cost distractie:24 ron/mașina (indifferent câți sunt înauntru) 👍
  • 5 stele pentru loc, 0 stele pentru cei care au grija de acest loc. S-au asigurat ca nu ai unde parca masina si iti cere 24 de lei (include si taxa de vizitare pe care o platesti doar daca ai masina, evident) pentru primele 3 ore iar apoi 2 lei per 30 min iar de la parcare pana la lac ai 1 km si ceva de mers pe jos; problema nu e mersul pe jos ci faptul ca pentru tot acel timp in care te plimbi platesti parcare desi exista parcare la nici 1 minut de lac care ar fi putut fi cu taxa doar ca drumul e blocat de parcagii iar interesul in acest judet e altul. Drumul pana acolo este bun in proportie de vreo 50% in rest beton crapat, pavaj din pietre si un pic de drum forestier.
  • Forate frumos, este spectaculos. Am dat foar 4 stele deoarece sunt multi ursi, au venit pana la noi. (va recomand sa nu va aventurati)
  • Personalul a fost foarte prietenos si de ajutor atat sus, cat si in zona lacului. Privelistea este foarte frumoasa, mai ales daca inchiriezi barcute (30 minute=20 lei; 60 minute=30 lei)

Intrare cu plată

10 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

cu plată

* Parcare cu plată

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop
*

Programul de vizitare al tinovului Mohoș L-D - 10:00 - 18:00

Adresă și contact:

orașul Băile Tușnad, jud. Harghita

    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.