înapoi

Palatul Brukenthal

Palatul Brukenthal sau Muzeul Național Brukenthal e pe lista celor mai faimoase și vechi muzee din Sibiu și din țară. De asemenea, e cel mai mare și impozant muzeu din partea de sud-est a Europei. Povestea acestuia începe în zorii secolului al XIX-lea, când guvernatorul sas al Transilvaniei, Samuel von Brukenthal (1721-1803), care a condus în perioada 1777-1787, lăsa prin testament dorința ca palatul său să fie deschis ca muzeu publicului larg, lucru care s-a petrecut peste 15 ani. În prezent muzeul are în componență 11 sectoare: Galeria de Artă Europeană, Biblioteca Brukenthal, Galeria de Artă Românească, Muzeul de Artă Contemporană, de Istorie, de Istorie Naturală, de Istoria Farmaciei, Muzeul Cinegetic „August von Spiess”, Sala cu Frescă, Laboratoarele de Restaurare și Magazinele muzeului. A avut parte și de nefericiri, precum marele jaf din mai 1968 când niște hoți au furat opere de artă de peste 25 de milioane de dolari, lucru repetat și peste 30 de ani, dar s-au soluționat. 

Neapărat trebuie să-l vizitezi!

Muzeul de Istorie ”Casa Altemberger”,  Muzeul de Istorie Naturală , Muzeul de Istoria Farmaciei  și Muzeul de Vânătoare  aparțin tot de Muzeul Național Brukenthal și merită să fie incluse în planul tău de călătorie.

Adaugi "Palatul Brukenthal" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Sibiu?
Reviews
 • De ziua lui Brukenthal am fost subiectul unui regal de cultură. Mă rog, dânsul era baron. Am vizionat lucrări de artă de pictori europeni și români, din pinacoteca acestui muzeu. A fost și o reîntoarcere, in anii copilăriei, când multe din aceste picturi erau reproduse în dicționare enciclopedice sau în manuale școlare. O parte din personalul muzeului era apatic și plictisit, de aerul duminical, dar am întâlnit și angajați care încercau să-i împrietenească pe vizitatori cu arta.
 • Am văzut cîteva lucrări de Giacometti în Cabinetul de Stampe.
 • Locul este frumos ,dar cei ce păzesc lucrările de artă, ne păzesc pe noi sa nu facem poze, sunt disperați cu umblatul după telefoane sau aparat de fotografiat,mai bine ar fi puși sa povestească cate ceva de acolo ,asta daca au studiile necesare.
 • Al 4 muzeu din Europa asa picturi deosebit de frumoase,parca ar fi poze de necrezut din anii1564,1600....super
 • Astăzi, pe 19.07.2020, am avut surpriza neplăcută ca la intrare sa fim opriți si informati ca muzeul este închis pentru aproximativ 2 ore. Acest lucru nu era notificat pe site, ceea ce nu este tocmai un lucru placut pentru turiștii care sunt in trecere si isi fac propriul plan.

Intrare cu plată

20 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 09:00 - 17:00
 • Luni Închis
 • Marți 09:00 - 17:00
 • Miercuri 09:00 - 17:00
 • Joi 09:00 - 17:00
 • Vineri 09:00 - 17:00
 • Sâmbătă 09:00 - 17:00
* Prima zi de marți din lună este închis. Program de iarnă (21.10-21.03) Mi-D - 09:00 - 17:00

Adresă și contact:

Piața Mare nr. 4-5, mun. Sibiu, jud. Sibiu

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.