înapoi

Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Pădurea Dumbrava sau Rezervația „Parcul Natural Dumbrava Sibiului” este o altă destinație plăcută și preferată a sibienilor și nu numai. În cadrul acesteia este un complex unde se află pădurea, Grădina Zoologică, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, lacuri de agrement și sediul Romsilva Sibiu. Asta înseamnă că locul oferă o paletă destul de generoasă de activități și atracții. Aflată în Depresiunea Sibiului la o altitudine de circa 600 de metri, aceasta măsoară în jur de 900 de hectare, fiind străbătută de râul Trinkbach. În anul 2000 este recunoscută oficial ca arie protejată prin lege, prin care sunt ocrotite mai multe specii faunistice, avifaunistice și arbori. Astfel, aici se pot întâlni mai mulți copaci seculari sau flori rare care încununează mediul natural. 

De aceea, poate fi o variantă potrivită unde să-ți petreci timpul liber sau să te relaxezi. 

Muzeul Astra
Grădina Zoologică

Adresa: Calea Dumbrăvii nr. 142, Sibiu,
Telefon: 0269 252 996
Email:. zoo@sibiu.ro

Adaugi "Parcul Natural Dumbrava Sibiului" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din Sibiu?
Reviews
  • Cred ca unul dintre cele mai frumoase muzee ale satului din țară, alături de cel din Sighet (Muzeul Satului Maramureșean) și cel din județul Covasna, satul Cernat, Pál Haszmann. Cu tot cu gradina zoologica, 3 ore și jumătate sunt insuficiente ca timp de vizitare. Noi am plecat cu regret ca am vizitat doar jumătate😔 , trebuia sa plecam deoarece aveam o rezervare. Prețul cam măricel dar merită fără doar și poate. Ne_am plănuit o vizita într-o zi de toamna arămie, cu soare blând. Cred ca va fi o reverie!
  • A fost un timp educativ pentru copii si de relaxare pentru noi ca parinti. Sunt zone de luat masa cat si zone in cadrul Gradinii Zoologice unde poti poposi si petrece cateva momente. Putin dezamagit de toaletele publice, preturile la mancare putin cam ridicate. Exista loc de mai bine si dpdv al animalelor, au nevoie de ceva noutati si mai multa ingrijire la cele actuale. In concluzie daca nu ai asteptari mult prea ridicate e ok si nu prea aglomerat. Merita vizitat si sustinut pentru ca merita.
  • Un parc foarte mare, cu casute vechi din toate zonele tarii, un loc interesant care nu trebuie ratat.In continuarea lui se afla Gradina zoologica, cu un lac unde te poti plimba cu hidrobicicleta.
  • Minunat! Imens... De vizitat o zi... Cu locuri pentru prânz... Locuri de joaca pentru copii și produse meșteșugărești
  • Parcul este deosebit. Lipsa informatiilor privind zona din cate provine fiecare casuta, moara precum si programul muzeului scade calitatea locului. Am fost marti si toate casutele erau inchise. Ni s-a spus ca sunt deschise doar de miercuri, luni si marti fiind inchise. Cam mult 25 lei pt o plimbare in parc.
1h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

fără plată

* Găsești parcare fără plată în fața muzeului Astra pe Calea Dumbrăvii.

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

Calea Dumbrăvii, mun. Sibiu, jud. Sibiu

    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.