Podul Minciunilor, turnat în 1859 și deschis oficial anul următor, este o altă destinație celebră a orașului Sibiu. A fost realizat din fontă, fiind al treilea de acest fel din țară. Leagă Orașul de Sus cu cel de Jos sau Piața Mică de Piața Huet. Numele podului a rezultat dintr-o răstălmăcire a doi termeni din limba germană, „Liegenbrücke” care înseamnă „pod culcat”) și „Lügenbrücke” (ce se traduce „podul minciunilor”). Iar ultima variantă a fost cea care a rămas până în zilele noastre. Măsoară aproximativ zece metri și jumătate și e un loc în jurul căruia s-au țesut o mulțime de legende și povești. Bineînțeles, despre minciuni sau mincinoși. Lângă pod se află niște case care au pe acoperiș niște ferestre mici, tipice stilului săsesc, care seamănă cu niște ochi și îți dau senzația că se uită la tine sau că te urmăresc când traversezi podul ori poposești un pic.
Oricum, merită să îl vezi și tu!
Timp mediu de vizitare
Parcare:
cu plată
Program:
Adresă și contact:
Piața Mică, mun. Sibiu, jud. Sibiu
Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.