înapoi

Salina Turda

Salina Turda este una dintre cele mai cunoscute destinații nu doar din județul Cluj, ci din întreaga țară. Este și una dintre cele mai reprezentative și importante mine de sare, având o istorie ce începe încă din perioada pre-romană. Exploatările de sare sunt mențioate în documentele ce datează din secolele XIII și XVI. Nivelul de exploatare creștea și scădea în funcție de diverși factori, după anul 1950 salina este  inaugurată ca obiectiv deschis turiștilor. În 2008 este modernizată și conservată excelent, urmând ca în 2010 să fie introdusă pe lista monumentelor istorice. Dintre atracțiile salinei Turda, amintim: Mina Iosif (cunoscută și ca „sala ecourilor”), Camera Crivac (ce deține o veche piesă din lemn folosită la ridicarea pietrelor de sare), Mina Terezia (denumită și „mina clopot”), Mina Rudolf și Mina Gizela (unde se poate face tratament balnear cu aerosoli), ultimele două fiind sălile unde s-au oprit lucrările exploatărilor.

Așa că, planifică-ți și tu să vii aici!

Să știi că cel mai aglomerat e între orele 11:00-16:00.

Adaugi "Salina Turda" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Cluj?
Reviews
  • Salina are doua intrari: in Turda si in Durgau. Semnele de trafic indruma spre Durgau, dar drumul este extrem de prost si de intortocheat. La ora deschiderii parcarea era deja jumatate ocupata. Dupa doua ore era coada la intrare. In interior se viziteaza cateva incaperi si doua mine in care sunt amenajate atractii contra cost (roata mare, barcute, locuri de joaca) si tonete cu suveniruri. Intotdeauna e coada la lifturi. Lifturile au o capacitate prea mica pentru numarul mare de vizitatori si pot fi oprite oricand, fara notificare. In acest caz, accesul se face pe scari care sunt prea inguste si pot fi alunecoase (mai ales pentru coborare si pentru cei care poarta numar mare la pantofi). In concluzie, salina merita vizitata doar daca aveti curiozitatea de a vizita o salina. (P.S. in pandemie: refrenul care se aude sub pamant este "Da-ti masca jos sa respiri aerosoli!" Jenant...)
  • Am fost la salina pe data de 21 .08.2020. Negativ a fost faptul ca nu exista rampa pt carucioare pt copiii (noi eram cucrutulde copiii dupa noi) si nu exista nici o atentionate in acest sens. Clar de asmeni nu sunt rampe nici pt carucioare pt persoanele cu dizabilitati fizice. Jos in salina nu exista un loc de unde i-ti poti lua o apa sau o cafea. Mentionez ca noi am intrat in salina pe la intrarea cea veche a salinei. Deasemeni pretul este destulde mare (40 ron) pt conditiile oferite. Mentionez ca NU EXISTA UN AL DOILEA LIFT care ar fi foarte necesar datorita faptului ca stai foarte mult la coada, iar acum in perioada pandemiei traficul de persoane este foarte lent. Inchei adresand o intrebare resposabilior Salinei Turda: CE SE INTAMPLA DACA SE STRICA LIFTUL SI AI SALINA PLINA DE PERSOANE SI DEASEMENI AI SI FAMILII CU COPIII CUM AM FOST NOI.VA DATI SEAMA CE SE POATE INTAMPLA? DOMNILOR NU VA GANDITI NUMAI LA BANI LA PROFIT GANDITI-VA SI LA SIGURANTA PERSOANELOR CA ASA S-A INTAMPLAT SI LA COLECTIV PROFITUL,LACOMIA ,PROSTIA UNORA SI NU IN ULTIMUL RAND INCOMPETENTA AU DUS LA ACEL DEZASTRU. GANDITI-VA OAMENI BUNI!!!! O prima solutie ar fi intrarea unui nr prestabilit de vizitatori,construirea de rampi pt carucioare si nu in ultimul rand a unui al doilea lift Iar o
  • Aglomerat!! Nu se respectă măsurile impotriva noului virus COVID-19. Nu mai zic ca daca Doamne fereste este vreun incediu, se moare pe capete acolo, deoarece ca iesire este folosit un lift la care se asteapta o jumatate de ora-o ora la coada si 2 scari care nu sunt facile urcatului si coboratului rapid. Nu mai zic ca o gramada de spatiu este ocupat de pomana in interior. In loc sa existe o taraba de unde sa iti iei ceva de baut/mancat, este una cu saruri care nici macar nu sunt extrase din mina aia!!!! Pe care de altfel le gasesti la tarabele dinafara salinei, deci chiar nu-si mai avea rostul si kitch-ul ala acolo. O alta chestie la fel de importanta este faptul ca in parcare exista o bariera care permite accesul masinilor interior-exterior. Se lasa mult prea repede jos!!!! Unui alt om i-a zgariat masina. Iar tarabele din parcarea salinei ar trebui sa dispara. Nu vând ceva reprezentativ, ci toate procariile chinezesti, inclusiv sarurile de baie! In comparatie cu tarabele din afara de la obiective turistice care sunt ordonate si vand produse reprezentative pentru zona respectiva, aici arata totul ca o marlanie!!
  • Un loc frumos,asa cum e toata Romania noastra doar ca cei ce gestioneaza destinele lasa de dorit,comptetenta redusa. Parcare proasta la cat de multa lume le calca poarta,un drum de sat nicidecum de nivel european. Organizarea in perioada asta cu virusul e contradictorie intre exterior si interior,daca afara ti se cere sa porti masca cand stai la rand la placinta,in interior cobori pe o scara de 50 de cm om langa om si pe aceasi parte se si uraca cand liftul e stricat,asa cum eu am nimerit. Cozi si preturi exagerate. Liniste am avut doar pe lac,in barca,peretii sunt o splendoare.
  • Obiectivul este ok, se poate intra și în tricou deoarece este o temperatura constanta. În rest mulți smecheri fără masca adunați în turma, deși este obligatoriu purtatul acesteia. Cei responsabili din subteran poarta masca corect dar nu pot sa se impună în fata bombardierilor frustrați ca li se incalca drepturile desi exista atenționări referitoare la purtatul măștii si păstrarea distantei la tot pasul in mina. Poate vreun reprezentant al autorităților competente se vor sesiza cu acest lucru și vor lua masurile necesare. Atât la urcare cât și la coborâre sunt niște cozi infernale la lift.

Intrare cu plată

30 lei/persoană
4h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

cu plată

* Parcare cu plată în fața salinei.

Program:

  • Duminică 09:00 - 16:00
  • Luni 09:00 - 16:00
  • Marți 09:00 - 16:00
  • Miercuri 09:00 - 16:00
  • Joi 09:00 - 16:00
  • Vineri 09:00 - 16:00
  • Sâmbătă 09:00 - 16:00
*

Program bază de tratament L,Ma,S,D - 09:00-14:00 Mi, J, V- 09:00-16:00

Adresă și contact:

aleea Durgăului nr. 7, orașul Turda, jud. Cluj

Website:

www.salinaturda.eu

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.