înapoi

Râpa Roşie Sebeș

Râpa Roşie e o rezervație geologică, aflată la 3 km de Sebeș și pentru cei ai zonei e cel mai potrivit loc unde poți merge să te dai cu parapanta. Renumele și l-a dobândit datorită formațiunilor roșiatice de pământ. Din satelit au forma unor riduri. Acestea pot fi observate imediat ce ești în apropierea destinației. De aceea, mai este numită de unii și „micul canion al României”. Procesul de formare al râpei este simplu: prin eroziunea apei asupra solului. Acest lucru a dus apoi la alunecări de teren considerabile. Iar rezultatul este vizibil și în zilele noastre, prin aventuroasa și atrăgătoarea Râpa Roșie. Legendele mișună în acest loc, de la dinozauri descoperiți de arheologi, până la povești cu haiduci, hoți și aventurieri ai zonei. Poți vizita și „Gaura Hoților”, a cărei poveste face parte tot din categoria fantasticului popular. Există un traseu numit „Papuc” despre care se spune că este cel mai periculos, dar și plin de adrenalină în același timp. Se află în mijlocul rezervației și are forma unui papuc, de aici și denumirea. Nu prea e indicat pentru vizitat din cauza gradului ridicat de pericol. 

Pune Râpa Roșie în planul tău și îți recomand să mergi cu un ghid autorizat pentru escaladări și să ai echipament de siguranță!

Adaugi "Râpa Roşie Sebeș" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Alba?
Reviews
  • Accesul cam greoi, mai ales daca ai o mașină cu garda joasa, cum am avut eu. In rest peisajul este de vis și dacă te țin picioarele și ești echipat corespunzător exista o cărare in care te poți catara în vârful stâncii!
  • Accesul se realizează din DJ 106 de la Sebeș la Daia Română, imediat ce ajungeți la viaductul autostrăzii. Indicatorul este de dimensiuni mici, grei de observat. Din drumul județean se ramifică un drum comunal ne asfaltat practicabil pe timp senin, uscat. Cu mașina mică se poate trece peste podul de peste Secașul Mare, iar cu autocarul numai până la pod. Pentru o experiență inedită este necesar echipament sport. Pot fi urcate cu ușurință cele două puncte de belvedere, aflate în proximitatea versantului. Trebuie avută grijă la urcuș și la coborâș, pentru că pietrișurile fine sau grosiere de culoare roșiatică sunt friabile, existând riscul alunecării în râpă adâncă de 5-10 metrii.
  • Superb și interesant, se poate și face o drumeție pe acolo, prin pădure găsiți cărări, chiar și semne de orientare rătăcite. Destul de grele potecile mai ales daca a plouat! Drum de acces cu mult praf dar ok pt cei cu mașini mai ieftine...
  • La doar 3-4 km de localitatea Sebeș, jud Alba se afla această minune a naturii. Formele săpate de vreme seamănă cu turle de biserică sculptate in argila roșie de pe malurile râpei dând o frumusețe aparte și specială zonei.
  • Peisaje superbe dar drumul lasă de dorit ne-am umut de praf
2h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

orașul Sebeș, jud. Alba

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Parcul Național Munții Rodnei

Parcul Național Munții Rodnei

Parcul Național Munții Rodnei se află pe teritoriul județelor Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.